Kedves Olvasóink! Iskolánk honlapján a forma új, a Suliblogon a tartalom viszont a megszokott régi. Továbbra is olvashatnak majd érdekes interjúkat iskolánk tanulóival, dolgozóival, érdekes jegyzeteket, diákmunkákat intézményünk mindennapjaival kapcsolatban. De igyekszünk tájékoztatni Önöket minden hónap aktuális eseményeiről is Célkeresztben rovatunkban, illetve továbbra is teret adunk Borsos Tamás tanár úr remekbe szabott verseinek.

A többi rovathoz hasonlóan a Suliblog korábbi bejegyzéseit is olvashatják visszamenőleg, ha erre a linkre kattintanak. • Egy végzős diák mindig félelemmel és izgalommal tele vág bele az utolsó évbe, majd az általános iskolás évek lezárásába. Előtte áll ugyan még egy felvételi, egy bankett, egy ballagás, mind-mind segítik elbúcsúztatni az eltelt nyolc évet, és elfogadni, hogy egy újabb nagy változás következik a felnőtté válás felé vezető úton. Érdekes belelátni kicsit a ballagó diák lelkébe, és akár kicsit visszaidézni azt, hogy mi hogyan éltük meg ezt a mérföldkövet. Fogadják szeretettel Murvai Melinda, 8.b osztályos tanulónk gondolatait!

 • A Vendégszoba következő beszélgetése a szívemhez közel álló szociális területtel, azon belül az iskolai szociális munkával foglalkozik, de inkább azzal a személlyel, aki intézményünkben ezt a tevékenységet végezte. Jómagam már azelőtt ismertem, mielőtt mielőttesetmenedzserből iskolai szociális segítő lett, intézményünkben elsőként meghonosította ezt a tevékenységet. Prevenciós munkát, csoportfoglalkozást, egyéni konzultációkat tart, és mentálhigiénés teamet alakított ki az iskolánkban. Fogadják sok szeretettel Bódi Beátával, a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központja munkatársával készült interjúmat!

 • A Vendégszoba felkérését egy olyan munkatársam fogadta el, aki fél éve gyakornokként tanít iskolánkban, fiatal és ambiciózus. A gyerekek könnyen el-, a kollégák pedig befogadták. Fogadják sok szeretettel Szim Richárd Attilával készült interjúmat!

 • A Vendégszoba felkérését egy számomra kedves munkatársam fogadta el, akit sokan ismerhetnek már, hiszen 9 éve iskolánk dolgozója. Egy nagyobb szünetet töltött otthon, mivel két kislánya született időközben, visszatérve pedig egyszerre tölt be az 1.a osztályban pedagógiai asszisztens szerepet, illetve látja el az alsó tagozattal kapcsolatos belsőgondozói feladatokat. Fogadják sok szeretettel Sándor-Farkas Anitával készült interjúmat!

 • Kedves Olvasóink! Egyre hűvösebbek a napok, hamar sötétedik. Szükségünk van rá, hogy a költészet fénye melengesse szívünket. Fogadják ezért is szeretettel Borsos Tamás versét!

 • Újabb tanév, újabb beszélgetés. A Vendégszoba meghívását egy olyan munkatársunk fogadta el, aki iskolánk egyik népszerű művészeti tagozatának tanára, és a képzőművészet rajongója. Biztos vagyok benne, hogy nem csak a keze alól kikerülő diákok művei figyelemre méltóak, de ő maga is az. Ebben csak megerősített egy beszélgetés úton hazafele a buszon, amikor a szakmai múltjáról mesélt, vagy az, amikor az amerikai útjáról osztott meg képeket egy közösségi oldalon. Fogadják szeretettel a vele készült beszélgetést!

 • Kedves Olvasóink! Az őszi hónapok nehézségei közepette jó, ha meg tudunk állni kicsit, hogy részesüljünk az évszak nyújtotta szépségben. Borsos Tamás tanár úr legújabb verse segít nekünk teljesebben befogadni az élményt. Fogadják szeretettel!

 • A 2021/2022-es tanév zárásaként egy ballagó diákot szólítottam meg. 8 tanévvel a háta mögött készül elbúcsúzni iskolánktól, és tanáraitól, általános iskolás éveitől. Arra voltam kíváncsi, hogy milyen érzésekkel zárja ezt a korszakot, amit nálunk töltött.   Fogadják szeretettel Kincses Marcellel készült interjúmat!

 • Kedves Olvasóink! Lassan itt a nyár, ki ne vágyna arra, hogy a Balaton partján csodálhassa a naplementét. Borsos Tamás tanár úrnak egy futóversenyen való részvétel után lehetősége nyílt elveszni ebben a csodaszép tapasztalatban. Versével pedig minket is részesít egy kicsit az élményből. Fogadják szeretettel!

 • Kedves Olvasóink! Áprilisban nemcsak a békét és a megnyugvást várjuk, hanem a jó időt is. Mindkét vágyra rezonál Borsos Tamás verse, mely egy csepp nyugalmat csen a nehéz napok sodrába. Fogadják szeretettel!

 • A tanári kar szerves része volt, amíg úgy nem döntött, hogy szintet lép a karrierjében. Biztos vagyok benne, hogy nehéz volt meghozni ezt a döntést, hiszen közel húsz évet hagyott hátra, amelyet iskolánkban töltött. Annyira sokoldalú, hogy minden, amit hivatáskánt, foglalkozásként csinál, az szöges ellentéte a többi munkájának. Tartalékos katona is, zenész is, vőfély is, pedagógus is, és most igazgató is lett. Menyhárt Zoltánnal készült interjú. Fogadják szeretettel!

 • Amikor az interjúkat tervezem, fontos szempont, hogy informatív, érdekes, de talán kevésbé ismert programjainkat, pedagógusokat, oktatókat mutassak be a diákok, szülők számára. Mivel iskolánkban a művészeti tagozat egy nagyon fontos, és színvonalas oktatást nyújtó ága intézményünknek, ezért adta magát az ötlet, hogy a következő beszélgetésem alanya az egyik tehetséges zenész tanár legyen. Csóbán Renátára esett a választásom, számomra nem is volt kérdés a tehetsége, sokoldalúsága, hiszen a hegedű mellett az éneklés és népzene szerelmese is, és még ki tudja, mennyi mindenben tehetséges?! Fogadják szeretettel a vele készült interjút!

 • Kedves Olvasóink! Idei márciusunk ismét kissé ambivalens, sajnos még nem szállhatunk le az érzelmi hullámvasútról. Mi mást tehetnénk, mint hogy együtt várjuk a békét. Fogadják szeretettel Borsos Tamás legújabb versét!

 • Kedves Olvasóink! A február a tavasz szelét hozza magával, ennek szárnyán közeledik a  megújulás. Mi más is illene ehhez a hónaphoz jobban, mint egy vers az ifjúságról? Fogadják szeretettel Borsos Tamás legújabb művét!

 • Kedves Olvasóink!   Szeretettel ajánlom figyelmükbe a nemrég debütált iskolaelőkészítő csoport, az Ovisuli megvalósítójával, Bujdosó Tibornéval készült villáminterjút.

 • Kedves Olvasóink! Az új év sem telhet elmét és lelket gyönyörködtető versek nélkül, ezért fogadják szeretettel Borsos Tamás legújabb remekét!

 • Munkatársként karakán személyiség. Türelmes, és mégis rendkívül kemény nőnek  ismertük meg, aki nem ijed meg az előtte álló feladatoktól. Erős energiái mellett mégis érezni rajta a kedvességet, a  nyugalmat. Intézményünkben német nyelvet tanít gyakornokként. Fogadják szeretettel a Magyar Mártával készült beszélgetést!

 • Rendhagyó interjúra hívtam kedves barátomat és munkatársamat, Módis Tamást. A rendkívüli riport apropóját az adta, hogy Tamás az általa vezetett, méltán népszerű Suliblog szerkesztését nemrég átadta.

 • Mindannyian évek óta szakmájuk képviselői, akik területükön sok-sok tapasztalattal rendelkeznek. Ők ajánlják most nektek az iskolánkban 2022/2023-ban induló szakmák közül a szociális gondozó és ápoló, a kertész, a turisztika-vendéglátás, a hegesztő és a CNC gépkezelő szakot.

 • Kedves Olvasóink! Nagy örömmel ajánlom szíves figyelmükbe Borsos Tamás legfrissebb, őszi hangulatú versét.

 • "Nyugodjék"- írta Arany János egyik legismertebb versében.

 • Az alábbi rövid interjúban Jakubecz Sándor Igazgatóhelyettes Urat kértem meg arra, hogy meséljen az olvasóknak arról, hogyan, honnan jött az ötlet, hogy bemutassa iskolánk diákjainak Erdély varázslatos vidékét a Határtalanul pályázat keretében. Azt a helyet, amelyet méltatlan módon csatoltak el hazánktól a gyalázatos trianoni események alkalmával. Ahol a gyerekek megismerkedhetnek történelmünk egy szeletével, a határon túli magyarok életével, szokásaival, gyönyörű városokkal, vidékekkel.

 • Kedves Olvasóink! Módis Tamás kollégám kétséget kizáróan nagyot alkotott, amikor létrehozta a Suliblogot mindenki örömére. Biztos vagyok benne, hogy hasonlóan minőségi munkát fog végezni régi-új szerepkörében, DÖK-segítő pedagógusként is. Hű olvasóiként és munkatársaiként fontosnak tartjuk, hogy remek szellemi terméke ne vesszen a feledés homályába, így Kovács Judit belsőgondozóval ketten próbálunk örökébe lépni, és hasonló színvonalon működtetni a blogot. Ennek nyitányaként fogadják szeretettel a Kis Gergellyel folytatott beszélgetést Kovács Judit tollából. Dr. Szabóné Kozma Zsuzsa

 • Kedves Olvasóink! Az alábbi apropóinterjúban Fábián Petra ( 8.d), Papp Attila (8.e), és Tóth Ferenc Attila (8.f) osztályos tanulók tekintenek vissza a mögöttük hagyott általános iskolás évekre.

 • Kedves Olvasóink! Az idei tanév utolsó Borsos Tamás-verse következik, fogadják legalább akkora szeretettel, mint az eddigieket!

 • A mai interjúban Kormányné Kalácska Edit tanító nénit szeretném bemutatni Önöknek kicsit közelebbről. Fogok vele beszélgetni munkáról, családról és sok más érdekes dologról. Tartsanak velünk!

 • Ami a szívén, az a száján. Az az embertípus, akit lehet szeretni vagy nem szeretni. Abszolút nem a langyos víz kategória. Gyerekcentrikus, empatikus, a munkáját szívvel-lélekkel végző pedagógus. Olykor falakba ütközik, tisztában van hivatásának napos-és árnyoldalaival.

 • Ez az interjú különleges lesz, mivel egy 21 éves egyetemista lánnyal, Ozsváth Rékával beszélgetek az életéről, régebbi Rákóczi-s éveiről. A koronavírus miatt nem nagyon járhat szórakozni, 10-től tovább nem maradhat sehol. Itthon tanul a vizsgákra. Vajon, hogy viseli? Most kiderül. Olvassák szeretettel az alábbi interjút!

 • Kedves Olvasóink! A jelenléti oktatás visszatérésével újra felpezsdül az élet a Suliblogon is. Elsőként egy Borsos-Tamás-verset olvashatnak, fogadják szeretettel!

 • Kedves Olvasóink! Az alábbi interjúban Szabó Jánosné Zsuzsival való beszélgetésemet fogják olvasni. Zsuzsit már családilag is ismerjük, mivel a kislánya a testvérem osztályába jár. Ez az interjú a kézműveskedésről fog szólni, ami Zsuzsi munkájává vált.

 • Kedves Olvasóink! Fogadják szeretettel Borsos Tamás tanár úr legújabb versét!  

 • Az elmúlt szakköri foglalkozásokon a hírek típusaival ismerkedtünk meg. Így az interjúkészítés mellett már ezt a műfajt is tanulgatjuk. Hamarosan teljesen tudni fogjuk hogyan, milyen szempontok alapján kell mínuszos és címes híreket szerkeszteni írott formában.

 • Nem mindennapi egyéniség. A számítógépek nagy barátja, az informatika professzora. Nekem első pillanatra ami feltűnt vele kapcsolatban, hogy az olykor „elvarázsolt” karakter mögött micsoda tájékozottság, világlátás, általános műveltség van. Nem a szavak embere, de amikor belekezd, üzenete, mély mondandója van minden gondolatának.

 • Hej, azok a feledhetetlen középiskolás évek… Már megint az a fránya nosztalgia.. Ahogy közelít az ember a kazetta A oldalának vége felé, úgy réved minél több alkalommal a múltba. Nem tehetek róla, de néhány nappal ezelőtt szárba szökkent a párhuzam az agyamban.

 • Kedves Olvasóink! Fogadják szeretettel Borsos Tamás tanár úr legújabb versét!

 • Kedves Olvasóink! A mai alkalommal két nyolcadikos diákkal, Nagy Zsófiával és Papp Attilával készítünk egy rövid interjút, a továbbtanulással kapcsolatban.

 • A 2020-as év mindenki számára nehéz volt, hiszen be voltunk zárva, nem mehettünk közösségbe, ami eléggé kellemetlennek bizonyult. Remélhetőleg 2021 más lesz és vége lesz a koronavírus-járványnak.

 • Az interjúban Oroszné Győri Magdolna Igazgatóhelyettes Asszonyt kérdeztem a helyben zajló gimnáziumi és szakképzésről, a helyi középfokú oktatás eddigi tapasztalatairól, a felvételi követelményekről, a képzési lehetőségekről és sok más érdekes tudnivalóról. Fogadják szeretettel a vele készült beszélgetést!

 • Kedves Olvasóink! 2021-ben sem maradnak irodalmi élmények nélkül, Kultúrsarok című rovatunkban továbbra is rendszeresen megjelennek majd Borsos Tamás tanár úr jobbnál jobb versei! Fogadják szeretettel az idei elsőt!

 • Kedves Olvasóink! A mai alkalommal Domokos Mirával, az osztálytársammal készítettem egy érdekes mélyinterjút. Fogadják szeretettel!

 • Ugye ismerik a sorozatot, amelynek Amerikában a nyolcvanas években az egeket verdeste a nézettsége? De nemcsak a jenkiknél, nálunk is fellegekben volt a látogatottsága. A szuper csapatot mindig úgy írták meg és forgatták, hogy a főhősök mindig a jó oldalon álltak és kiállnak az elnyomók ellen.

 • Kedves Olvasók! Ebben az interjúban Kovács Petrával, az osztálytársammal és szakkörtársammal beszélgetek egy mélyinterjú keretében a magánéletéről, tanulási módszereiről, a szakkörről, kedvenceiről, s más érdekes dolgokról. Olyan titkok derülnek fel róla, amikről még talán legjobb barátai sem tudtak. Olvassák szeretettel az interjút!

 • Kedves Olvasóink! Fogadják nagy szeretettel Borsos Tamás tanár úr legújabb versét!

 • Na nem… Tessenek megnyugodni, nem avanzsáltam reklámszakemberré. Eszembe sem jutott, hogy különféle mosóporokat segítsek a vásárlók kosaraiba, nem célom, hogy tisztítószereket emeljek piedesztálra, s toljak fel a rivaldafény felé.

 • Nem mindennapi személyiség. Bár általában munkája miatt a nehézségekkel szembesül, ez sosem látszik rajta. Mindig segítőkész, együttműködő, lelkes, laza. Nem lehet kihozni a sodrából.  A gyerekek, kollégák szeretik közvetlenségéért, segítőkészségéért, barátságosságáért.

 • Apropóinterjú Módis Tamás bácsival, osztályfőnökünkkel.

 • Kedves Olvasóink! Íme a legfrissebb szellemi táplálék Borsos Tamás tanár úrtól vers formájában. Fogadják szeretettel!

 • Kedves Olvasóink! Nemcsak Borsos Tamás tanár úr, de Dr. Szabóné Kozma Zsuzsa kolléganőnk is remek versírói vénával rendelkezik. Fogadják szeretettel ezt a remek versét!

 • Kedves Olvasóink! Fogadják szeretettel Borsos Tamás tanár úr legújabb versét.

 • Kedves olvasóink! A mai interjút Deák Orsolyával fogom készíteni a 6. b osztály játékdélutánjával kapcsolatban.

 • Kedves Olvasók! Ebben a cikkben Baloghné Szűcs Emma tanár nénivel fogok beszélgetni a pedagógus hivatásról, a munka nehézségeiről, szépségeiről. Olvassák szeretettel a vele készült interjút!

 • Kedves Olvasóink! A Suliblog felületén az idei tanévben is beszámolunk rendszeresen az iskolánkban történt legfontosabb eseményekről, programokról. Nábrádi Mihály igazgatóhelyettes úrral elsőként a szeptemberi hónapot vettük górcső alá. Fogadják szeretettel a vele készült beszélgetést!

 • Meleg nyári nap volt. Nagy, pufók bárányfelhők úszkáltak az égen. Kertmoziba, kanálispartra, hepehupás futballpályára csalogató idő. Még javában tombolt a hőség, az emberek a medenceparton majszolták a zsíros lángost, a közparkok hangosak voltak a gyerekzsivajtól.

 • A frontvonalak megmerevedtek. Ki tudja meddig tart még ez az állapot. A barikád egyik oldalán a Covid-19, a másikon a világ társadalmainak milliói. Hónapok óta farkasszemet néznek egymással. Az utóbbi hetekben a vírus mintha eggyel magasabb sebességi fokozatba kapcsolt volna. A védvonal mögött felsorakozók azonban egyelőre jól tartják állásaikat.

 • Tamás bácsi, az osztályfőnököm minden évben szervez egy tábort, amibe meghív gyerekeket. Ebben az évben én is részese lehettem ennek az egy hetes mókának.

 • Kedves Olvasóink! A Borsos Tamás- versek szerelmesei az idei tanévben is megnyugodhatnak, nem maradnak szellemi táplálék nélkül. Fogadják szeretettel a tanév első alkotását versíró kollégám tollából!

 • Végre itt a nyár. Mindenki azt csinálhat, amit csak szeretne. Nincs több tanulás, csak játék, medencézés és családi együttlét. Végre nem kell egész nap a gép előtt ülni. De azért vannak, akik még visszatekintenek az évre. Ilyen például Kovács Petra, 5.b osztályos tanuló, akivel a mai interjúban egy rövid, év végi összegzőt fogok készíteni.

 • Kedves Olvasóink! Véget ért az idei tanév. A nyári szünet kitörése előtt még útravalóként megosztanék Önökkel/Veletek egy újabb remekbe szabott Borsos Tamás-verset. Fogadják/fogadjátok szeretettel!

 • Kedves Olvasóink! Az alábbi interjúban Nábrádi Mihály igazgatóhelyettes Úrral tekintünk vissza az előző hónap legfontosabb programjaira, eseményeire. fogadják szeretettel az interjút!

 • Ismét pont került egy tanév végére. Egy nem akármilyen tanév végére. Kitört a nyári szünet, indul a strandszezon, rátok zúdul a szabadidős lehetőségek tárháza. Bízom benne, hogy minél többen kitörtök a szabadba bringával, labdával, mindegy hogy mivel, csak ne tespedjetek otthon a fotelben idióta sorozatokat bámulva, ne gubbasszatok órákig a laptop monitorja előtt görnyedve!

 • Határozott, eltökélt fiatalember.  Racionálisan gondolkodik, mindig fejlődni akar. Folyamatosan hajtja az új, a megismerés utáni vágy. Boldog, hiszen azt csinálja, amit szeret. Gyerekekkel foglalkozik, új ismeretekre taníthatja őket, s szeretné, ha ezen nebulók a nagybetűs életben is megállnák  a helyüket.  Büszke a gyökereire, igyekszik hasznosítani a családjából hozott értékeket.

 • Örömmel jelentjük be, hogy intézményünk médiafelülete új „családtaggal” bővül: honlapunkon suliblogot indítunk. Az új kommunikációs csatornánkon számtalan érdekes bejegyzést, interjút, hírt, vitaműsort és fotót olvashatnak és láthatnak kedves olvasóink, nézőink.