Beszámoló a Fényprogram megvalósulásáról

logo

 

 

 

 

 

Az EMMI által támogatott NTP-MTTD-19 pályázat megvalósítása a koronavírus járvány következtében nem várt akadályokba ütközött.

A műhelymunkát 2020. januárjában megkezdtük az elméleti ismeretek bevezetésével, majd az eszközök beszerzése után a gyakorlati munka következett. Azonban ezt márciusban a távoktatás miatt fel kellett függeszteni. A 2020/21-es tanév szeptemberében folytattuk a Rapsberry Pivel való ismerkedést, a programozást, a fénytani és az elektronikai ismeretek bővítését.

Elkészült egy rövid videó arról, hogy a programban részt vevő tanulók, hogyan érezték magukat a munka során, miért tartották fontosnak és nagyszerűnek, hogy ezzel az eszközzel dolgozhattak.

A tervezett tanulmányi út azonban elmaradt. A járványhelyzet miatt a választott intézményekbe nem lehetett ellátogatni. A módosítási kérelmünket engedélyezte a pályázatkezelő, így az útra tervezett összegből egy nagyképernyős televíziót vásároltunk az informatikaterembe, ami nagyban segíti a szakköri és az órai munkát is.
A munkába bekapcsolódott tanulók sok-sok hasznos ismeretre tettek szert a jó hangulatú közös munkálkodás során.

A beszerzett eszközöket a továbbiakban is fel fogjuk használni az informatikai ismeretek bővítésében, a tehetséggondozásban szakkörökön és esetenként tanórákon is.

Kapcsolódó videók:

- Videó 1

- Videó 2

- Videó 3

- Videó 4

Pályázat
NTP-MTTD-19