Interaktív délután

A Kódolás hetén interaktív délutánra invitáltuk tanulóinkat, ahol az EFOP 3.2.3-17 pályázat kereteiben beszerzett eszközökkel ismerkedhettek.

Az aulában megrendezett délutánon iskolánk valamennyi tanulójának lehetőséget biztosítottunk, hogy megismerhessék, kipróbálhassák a Lego Wedo, a Lego EV3 robotok programozását, a tableteket, Beebotokat, és a Geomatech alkalmazásokkal ismerkedhessenek. A 13 órától 17 óráig tartó rendezvényen először a felső tagozatosok, majd a délután folyamán az alsó tagozatos tanulóink vehették birtokba az aulát.

A kezdeményezés sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az hogy több mint 500 érdeklődő vett részt a rendezvényen. Óriási népszerűségnek örvendett a Lego Wedo programozása, az egyszerű robotok még az idősebb korosztályt is lenyűgözték. A Beebotok főként a kisebbek kedvencei voltak. A tableteken bemutatott oktatójátékokat is rengeteg gyerek próbálta ki. A Lego Ev3 robotok programozásával is nagyon sokan megpróbálkoztak. Óriási sikert aratott a versenyasztalon kialakított Space Challenge kihívás és persze a szumó robotoknak is rengetegen szurkoltak.
A délután folyamán üdítővel, sültekkel, süteménnyel kínáltuk vendégeinket.

A rendezvény megszervezéséért, lebonyolításáért köszönet illeti az informatika munkaközösség tagjait, a robotika szakkörösöket és azokat a tanulókat, akik önkéntesként segítették a rendezvény látogatóit.

Pályázat
EFOP-3.2.3-17