Az iskola által szervezett sokszínű programok, amelyek érdekesebbé teszik az iskolai életet, pozitív élmények a gyerekek számára, akik élvezik, és nagyon várják ezeket a programokat. Iskolai és osztályszinten rendszeresen szervezünk diákjaink számára tanulmányi kirándulásokat és táborokat, melyeket tovább igyekszünk színesíteni és gazdagítani.

Tanulóink utaztatási lehetőségeinek bővítése érdekében vásároltunk egy iskolabuszt, így több külső programra el tudnak jutni a diákok.
Tanulmányi kirándulások

Csoportjaink rendszeresen látogatják az Agora Tudományos Élményközpontot, az osztályfőnökök minden évben megszervezik az osztálykirándulásokat, könyvtári programok keretében ismerkedhetnek tanulóink Hajdúsámson és környéke nevezetességeivel Rendszeresen részt vesznek hetedikeseink a Határtalanul!-programban (Erdély, Horvátország).

Táborok

Egy jól sikerült táborban rengeteg élménnyel gazdagodhatnak tanulóink, számtalan szórakoztató program, közös tevékenység erősíti a kapcsolatokat, fejleszti a közösségeket. Az eddigiek során iskolai és alapítványi táborokba, Erzsébet-táborba jelentkezhettek a tanulók, Módis Tamás tanár úr pedig minden évben szervez tematikus tábort diákjaink számára.

Úszás

Fontosnak tartjuk, hogy minél több gyerek kapjon lehetőséget lehetőséget a vízbiztonság, az úszás alapjainak elsajátítására, ezért elsős tanulóink ingyenes tanfolyam keretében sajátíthatják el az úszás alapjait, melyet ötödikes korukban egy újabb úszásoktatás keretében továbbfejleszthetnek.

Játszótér, kondipark

A tanórák után az alsós diákok a megújult belső udvaron átadott modern játszótéren kapcsolódhatnak ki, a felsősök pedig az újonnan parkosított hátsó játszóudvaron és az itt kialakított kondiparkban mozoghatnak kedvükre.

Sportfoglalkozások

Az egészséges életmódra nevelés keretében, a rendszeres sportolás megszerettetése céljából tanórán kívüli sportfoglalkozásokat tartunk több sportágban is, mint például labdarúgás, atlétika, torna, frizbi, asztalitenisz. Hagyománnyá vált iskolánkban, hogy a gyerekek megismerkedhetnek a parasportokkal is.

Kulturális programok

Intézményünkben népszerű művészeti együttesek, táncművészek, előadóművészek, színészek lépnek fel nagy örömöt okozva kicsiknek és nagyoknak egyaránt, valamint kiállításokon, színházi és bábszínházi produkciókon, rendkívüli irodalomórákon, hangversenyeken vehetnek részt tanulóink.