A modern kori szuperhős

2017. március 08. Megosztás Facebook-on A modern kori szuperhős

Nos, játsszunk el kissé a gondolattal! Milyen hozzávalók szükségesek egy igazi 21. századi szuperhős karakteréhez?

Először is vegyünk egy jó nagy evőkanálnyi erőt. A spártai fajtából. Megvan.
Keverjük össze egy hatalmas adag együttérzéssel, empátiával az elesettek iránt. Vastagon kipipálva.
Adjunk hozzá nagy mennyiségben világmegváltó gondolatokat egy szebb, élhetőbb jövő reményében. Helyben vagyunk.
Végezetül szórjuk meg egy kis akaraterővel, tettrekészséggel, álomporral. Ez is abszolválva.

Elkészült.

Hölgyeim és uraim! íme a tökéletes védőangyal, az erőtől duzzadó, a segítőkész, mindig hadra fogható férfi, a gyengék védelmezője, az alázatos hős, a tervek garmadáját szövögető ember.
A mintapedagógus.
Borsos Tamás.

Baráti körben csak Bété.

A Bété.


Nyomatékosító hatású a névelő, zamata van a betűkapcsolatoknak. Kiemeli az egyéniséget.  Igazi karakter. Zseniális fickó, nagy forma. Kissé naiv, kicsit álmodozó, de tűzbe menne a hozzá igazán közel állókért. Igazán remek ember.

Fogalom. Jelenség.
Nem mindennapi jellem.

Sokszor nyitott könyv számomra, aztán kiderül, hogy mégsem. Mindig tud újat mutatni majd mégsem. Vagy mégis? Csak úgy sorjáznak a kérdések vele kapcsolatban. Megfejthetetlen rébuszok milliárdjai várnak szabad jelzésre. Érteni kell, megismerni. Még az olasz főhekusnak, Columbonak is tuti beletörne a bicskája.

Pedig ő aztán ott van a szeren.

Akárcsak a gordiuszi csomó. Hamarabb lehet kibogozni, mint a lelkében zajló folyamatokat megérteni.
De ez adja a zamatát, a bukéját.

Mint a minőségi bor, minél tovább érleljük, idővel annál ízletesebbé válik.

Mi így szeretjük.

Utánozhatatlan figura.

Tanítási módszereinek kelléktára kiapadhatatlan. Terveinek száma megszámlálhatatlan.

Szóval akkor Bété.


Ugorjunk hát neki.


Vendégszoba című rovatunk mai vendége nem más tehát, mint intézményünk egyik legfiatalabb, legambíciózusabb, legkreatívabb pedagógusa, a gyerekek egyik kedvence, a segítőkész, örökmozgó, hatalmas szívű Borsos Tamás. Vele beszélgettem ezúttal  gyerekkorról, célokról, hobbiról, tervekről, közeljövőről, az ideális nőről, hibákról, erényekről egyszóval mindenről, a nagybetűs életről.

Gondoltad volna fél évvel ezelőtt, hogy február végén itt fogunk ülni egymással szemben és így beszélgetünk?
Egyáltalán nem, pedig igyekszem folyamatosan nyomon követni a blogbejegyzéseidet, nagyon tetszik ez a dolog és nyitott vagyok rá, örülök, hogy a felkérést megkaptam és ezúton is köszönöm.

Köszönöm a kedves szavakat, de tudod, hogy nem emiatt kérdeztem, ugye?
Hát igen, történt egy s más a közelmúltban.

Életed tekinthető egy nem mindennapi hullámvasútnak. Gyerekként megjártad a mélységeket, voltak nehezebb pillanataid is. Hogyan emlékszel vissza az akkori időkre?
Elég érdekes hullámvasút volt az összes testvérem és édesanyám számára is. Hatan vagyunk testvérek, négyen állami gondozásban nőttünk fel. Én nyolc éven keresztül voltam állami gondozásban Berettyóújfaluban, itt éltük mindennapjainkat óriási magányban. Néha ami rombol, épít is: a múlt az, ami által mára egy jobb emberré váltam. Nem volt kellemes: a magány és a félelem uralta a gyerekkoromat elég nagy százalékban, amiatt váltam ilyenné.

Mi az, ami segített ezekben a nehéz időkben?
A barátaim és a környezetem. A pozitív személyiségfejlődéshez elég sok eszközt biztosított a körülvevő miliő, a nevelők személyisége nagyon pozitív volt, több példaképem akadt, akik közül egy-kettővel ma is tartom a kapcsolatot. Egyértelműen a barátok és a játék.
 

Nagyon könnyen leragadhattál volna gyerekkorban egy bizonyos szinten, viszont mi nagyon büszkék vagyunk arra, hogy nem tetted meg. Kitörtél, mert ki akartál törni. Úgy érzed, hogy megtaláltad a helyed mostanra az életben?
Örülök, hogy így alakult a forgatókönyv, könnyen lehetett volna egy másik végkifejlete is az életemnek, ha hagyom, hogy a barátok elvigyenek. Sajnos voltak köztük olyanok is, akik elég mély szintekig mentek vissza. Nem volt olyan a belső motivációjuk, hogy megmaradjanak a helyes ösvényen. Én örülök, hogy azért rám nem voltak negatív hatással, mindig bennem volt a jó, a tudás, a tanulás iránti vágy. Igazából soha nem mások miatt akartam tanulni, magam miatt akartam több és jobb lenni.

Munkához való hozzáállásod példaértékű. Sokan megirigyelhetnék aktivitásodat, pozitív szemléletedet.  Küldetéstudatot látok a szemedben? Ez az a szakma,  amit tiszta szívből egy életen át szeretnél csinálni?

Így van, jól látod, de inkább hivatástudatnak nevezném. Jó dolog adni a gyerekeknek, úgy érzem, nagyon jó hatással vagyok a személyiségükre, próbálom ezt kihasználni, hogy többek legyenek általam, adni akarok a gyerekeknek. Fontos mozgatórugója a munkám az életemnek.
 


Az első saját osztály: 5.a
 

Minek köszönhető állandó optimizmusod? Sokszor érezhető, hogy állandó ellenszélben vagyunk, de sosem hagyod magad kizökkenteni a ritmusból.  Mi a titok?
Ezt édesanyámtól örököltem, szerencsére ez mindannyiunk személyiségarzenáljában szerepel. A mosoly, az optimizmus családunkra nagyon jellemző. Képesek vagyunk bármikor, bármilyen helyzetben mosolyogni, belénk van kódolva, nem erőltetetten csináljuk.
 

Van-e valamilyen fő pedagógiai hitvallásod?
Szeretet, elfogadás, együttérzés. Ez az alfája és ómegája mindennek.

Ez az életre is kivetíthető?
Teljes mértékben, igen.
 

Édesanyáddal és testvéreiddel irigylésre méltó a kapcsolatod. Mit jelent számodra a családod?
Húzóerők, nélkülük nem itt tartanék. Tőlük is függött, több mint 50 százalékban, hogy idáig eljuthassak. A toleranciájuk, együttérzésük, szeretetük sokat segített a legnehezebb pillanatokban is.Szűk családi körben

Mit tanácsolnál azon gyerekeknek, akik hozzád hasonlóan nehéz gyerekkort értek meg?
Gyerekként példaképeket kerestem. Ha feltűnik egy a színen, érdemes társulni: el kell fogadni a segítő szándékát, azonosulni kell és sosem feladni. Kitartani, csak így lehet elérni a célokat.

Tele vagy célokkal, vágyakkal, ezer fokon égsz. Ezek megvalósítása viszont nem mindig halad abban az ütemben, ahogy tervezed. Mi ennek az oka?
Elsősorban az, hogy túlvállalom magam. Nincs családom, ezért sok minden belefér az életembe, a repertoáromba, néha bizony többet vállalok a kelleténél. Kritikus vagyok önmagammal, de látom mi a helyes út, a megfelelő ösvény. Talán az, hogy egy dolgot kellene vinnem egyszerre, de azt teljes intenzitással, aktivitással.

Úgy érzékelem, nem bízol eléggé magadban, pedig sok területen benned rejlik a lehetőség. Jók a megérzéseim?
Igen, ez így van, azonban próbálom folyamatosan erősíteni az önbizalmamat.

Irigylésre méltó, ahogy az emberekhez viszonyulsz, olyan helyzetekben is halálian nyugodt vagy, amikor én már robbannék.  Sosem lehet kihozni a sodrodból?
De, ki lehet.


Milyen az, amikor Borsos Tamás ideges?
Édesapám sajnos nagyon agresszív ember volt, 16 éves koromig uralkodott bennem is egy ilyen nagyon erőteljes agresszió, amit muszáj voltam hátrahagyni. Nem hagyom magam, hogy nagyon elfajuljon bennem a feszültség. Szoktam mérges lenni, haragos nem, haragtartó nem vagyok, nem vagyok rá képes, de ki lehet engem is hozni a sodromból.


Pedig vannak ám helyzetek, amikor nem feltétlenül kell szemet hunyni.
Igen, tudom. Ez egyértelmű.

Milyen emberi tulajdonságot tolerálsz legkevésbé?
Az erőszakosság és a hazugság nagyon unszimpatikus dolgok számomra.


Önzetlenséged, odaadásod messze földön híres. Számos nehéz sorsú családot is segítettél korábban a vallás elkötelezettjeként. Milyen szerepet tölt be a hit az életedben?
Gyerekkoromban állandó jelleggel munkált bennem a hit, főleg magányomban éjszaka. Akkor mindig imádkoztam azért a pillanatért, amit most megélek, a jó lehetőségekért, amiket most megkaptam. Valahol éreztem, hogy hiszek. Hiszek abban, hogy ez az óriási értékorientáció visszafordul hamarosan, és a hagyományos értékek teret fognak növeszteni. A mai, 21. századi értékek bizonyos részével nem tudok azonosulni.
Templomban a Borsos család

Kellett már meggyónnod valamit konkrétan a közelmúltban?
Igen. Az első szent gyónáskor pici hazugságokat gyóntam meg. Azt követően is gyóntam, bár egy ideje távol állnak tőlem ezek a dolgok. Restellem, szégyellem, de nem úgy érzem az Urat, ahogy korábban.

Néha azt látom, visszaélnek emberek a nagylelkűségeddel. Nem érzed azt, hogy néha esetleg határt kellene szabni bizonyos dolgokban?
Életem során volt egy nehezebb pillanatom, volt aki visszaélt ezzel, próbált minél többet kicsikarni belőlem, még ha jóindulattal is. Ma tudom, hogy határt kell szabnom embereknek, és magamra is többet kell figyelnem, hiszen célom hogy családot alapítsak a jövőben. Szeretek segíteni másokon, ez természetes dolog nálunk a családban.

Mi a legfőbb cél, ami folyamatosan mozgat? Mi köré építenéd föl az életedet?
Kapcsolatok, tanulás, család.

Mennyire bírod a kritikát?
Az önkritika nagyon magas szintű nálam, de szeretem mások építő jellegű kritikáját is meghallgatni. El is fogadom, noha nem mindig fogadom meg, de ezen változtatni szeretnék, mert tudom, hogy jó szándékúak, és többé válhatok általuk.


Én úgy érzem, kissé sokat álmodozol, nem ragadod meg azokat az alkalmakat, pillanatokat, amelyek a lábad előtt hevernek, és le lehetne csapni rájuk abban az adott helyzetben. Sokszor belekapsz dolgokba, de hamar feladod, pedig nagyon tehetséges vagy sok mindenben és nagy lehetőségek rejlenek benned. Próbálsz ezeken a dolgokon változtatni?
Igyekszem. Közhelyszerű, újévkor listáztam sok mindent, a változás azonban nagyon nehéz dolog.


Mindenki szereti a dicséretet is a kritika mellett. Megbízható vagy, hűséges, odaadó, kreatív segítőkész, és igazán jólelkű ember. Népszerűségi indexed a csúcsokat ostromolja, ezt látom, hallom, tapasztalom. Jogosan, teszem hozzá. Legalább ennyire naiv is vagy. Egyetértesz ezzel?
Igen, maximálisan.

Egyik fő önkifejezési formád az írás, akárcsak nekem. Profi verseket és elbeszéléseket írsz, remekül felépített munkák, tartalmilag, stilisztikailag egyaránt. Mikor jöttél rá, hogy ekkora kincs birtokában vagy?
Gyerekként sosem értettem a versekhez. Bemagoltam az elemzéseket, de nem értettem mire gondolt a költő. Rímeket sem nagyon tudtam alkotni. Tavaly októberben pihent állapotban leültem és kipattant a fejemből egy vers. Onnantól kezdve utazások alkalmával, séta közben, vagy a buszon születtek meg a verseim. Sokat sétálok Sámson és Martinka között, sokszor  a telefonba pötyögöm, ha valami kipattan az agyamból, s később papírra vetem.

Ismerős, dettó. Kulcsszavak, képek, amik szépen eleggyé formálódnak.


Mit jelent számodra az írás?
Az önkifejezés fő formája. Az érzelmeimet, gyerekkori dolgaimat ezen keresztül tudom feldolgozni. Most 27 évesen értem meg arra, hogy átlátom, mi van egy vers vagy metafora mögött, nagyon jó érzés, hogy képes vagyok erre, nagy adottság. József Attila egyébként az etalon, sok versét tanultam, az ő személyiségével tudnék leginkább azonosulni.


Megtisztelnél, ha márciustól a Suliblog Kultúrsarok című rovatában kéthetente publikálhatnánk a munkáidat. Lehetne róla szó?
Teljes mértékben, köszönöm a felkérést, nagy örömmel bocsátom közszemlére a verseimet.


Rengeteget segítesz otthon édesanyádnak, de nagyon közeli kapcsolatban vagy a természettel is. Mit jelent számodra a természet közelsége, az erdő?

Kiskorom óta meghatározó környezet az életemben. Rengeteget játszottam a szabadban, fára másztam, bújócskáztunk, szotyiztam a fán a barátaimmal, egész délutánokat töltöttem az erdőben. Sokszor le is estem a fáról, de az is kellett, megerősödtem. Fizikálisan képessé váltam, hogy felhúzzam magam, nagyon ajánlanám ma is a gyerekeknek a fák világát, mert azt sajnos látjuk, hogy az ülő, mozgásszegény életmód mit szül. Nagyon kimarad az életükből. Későbbi életemet is ilyen környezetben képzelem el. Fenyőerdő, annak a közepében lenne egy házikó. Szívesen laknék ilyen környezetben.
 

A háborítatlan természet


Nagyon szíveden viseled az emberek sorsát. Mit kellene az emberek tenniük ahhoz, hogy egy élhetőbb világban éljünk? Sajnos sokszor nem jó irányba mennek a dolgok.
Vezérfonalam az empátia, az elfogadás. Ennek érezhető a hiánya, többet kellene az embereknek kimozdulniuk, együtt kell lenni a családoknak, jó a kérdés. Látom mi hiányzik az emberekből, de én kevés vagyok ehhez, hogy változtassak. Csepp a tengerben. A kulcsszó mindenképp: együtt.


Nagy imádója vagy a sportoknak, mikorra nyúlnak a gyökerek?
A mozgásosság, futás, fogócska egész gyerekkoromat végigkísérte. Nem voltam versenysportoló. A főiskolán kezdődött a sportszeretetem, igazi erősségeim az atlétika és a torna. Szeretem a saját testsúllyal végzett gyakorlatokat, a gyerekeket is céltudatosan irányítom az előnyeire. A röplabdát is kifejezetten kedveltem.Edzés közben


Odafigyelsz testi-lelki fejlődésedre, a gyerekek  példát vehetnek alázatodból ez iránt is? Mire tanít a rendszeres testedzés? Mit mond erről egy elhivatott testnevelő?
Amit leginkább sulykolok az a fegyelem, az önkontroll, illetve az egészséges élet. Schopenhauer mondta egykoron és nagy igazság: az egészég nem minden, de az egészség nélkül minden semmi. Ebben minden benne van.

Valóban.


Futball? Nemrég remek eredmény részese voltál Hajdúdorogon. Beavatnád a kedves olvasókat a részletekbe?
Egy focikupán vettem részt, melyre a roma szakkollégimok kaptak meghívást. Második helyet értünk el, óriási eredmény volt, mindenkit meglepett.

A büszke másodikok

Rendszeresen mentorálsz főiskolás roma tanulókat Hajdúböszörményben. Milyen pluszt ad az életedben ez a pályázat? Miért vállaltad?
Valóban, felsőoktatásban tanuló roma fiatalokkal foglalkozom. Három mentoráltam van, kisegítem őket a főiskolán. Sokat ad, kapcsolatokat építek, új információkhoz jutok, tanulok én is a roma kultúráról, hagyományokról, mesterségekről, az integráció fontosságáról. Szuperül hangzó dolgokat értek meg.

Hamarosan ismét felsőfokú tanulmányokat is kezdesz. Milyen terveid vannak ezzel a jövőben?
Fő cél a sporttudományi kar elvégzése. Kaptam egy kis osztályt, így vihetném őket végig, tudnám építeni  a kis személyiségüket,  a lehető legjobb mértékben tudnék hatni rájuk. Szívesen kipróbálnám magam 7-8. osztályban is testnevelő tanárként.

Sokoldalúságodat bizonyítja, hogy egy eddig talán kevésbé ismert sportágat, a frizbit is te fogod megszerettetni hamarosan a gyerekekkel. Miért ajánlanád ezt a sportágat a fiataloknak?
Egyrészt ötvöződött több sportág  ebben a játékban, csapatjáték, de más mint a foci. Nincs játékvezető, a játékosok próbálják a problémákat egymás között megoldani. Sokféle képességet fejleszt, erősíti az egymásra utaltságot.

Beszéljünk az emberi kapcsolataidról.  Barátság. Hiszel az igaz barátságban? Nővel szívesen barátkozol?  Jelenleg hány igaz baráttal rendelkezel?
Az igaz barátságban hinnék, ha úgy alakult volna az életem, hogy mindig jelen lenne benne egy ilyen személy. Mindig azt hittem, hogy van egy ember, de rá kell jönnöm, akit igaz barátnak hittem, igazából ő sem igaz barát. Kölcsönös kell legyen ez a dolog, azonban nem keressük egymást olyan rendszeresen,  mint gyerekként. Halogatjuk, nem találkozunk úgy, ahogy kellene. Nő-férfi közt akkor van, ha nem lehet több közöttük. Ez mindig két személyen múlik. Én érdekes kapcsolatokat ápolok, igyekszem nyitni mindkét nem irányába.
 

A baráti triász

Küldötte vagy a Pedagógus Szakszervezetnek, mik az oktatás legnagyobb problémái szerinted jelenleg?
Szabadabban kellene a tankönyveket megválasztani, illetve elrugaszkodni kicsit a nagyon szigorú tananyagtól, nagyobb szabadság kellene a pedagógusoknak, teret kellene jobban adni a kreativitásuknak.


Sokszor érzem, hogy valami titokzatosság leng körül. Néha azt érzem, hogy nagyon ismerlek, néha pedig, hogy mégsem. Te titokzatosnak érzed magad?  Könnyű kiismerni szerinted?
Aki kiismer egyszer, az utána minden egyes lépésemet érteni fogja. Vannak ilyen emberek, örülök, ha úgy látod, mindig tudok újat mutatni. Nem hiszem, hogy túl titokzatos lennék, több időt kell velem eltölteni.

Közeli terv a jogosítványszerzés és a nyelvtanulás. Hogy állsz ezekkel jelenleg?
A jogosítványt egyelőre halogatom, el akartam már kezdeni, de túlvállaltam magam. Nyárra toltam.

Számon kérem:)
Rendben van, mindenképp:)
A nyelvtanulás a későbbiekben hatalmas segítséget fog nyújtani, járok tanárhoz is, de autodidakta módon is szeretek ismereteket szerezni, készülök szorgalmasan. Célom van vele, egy kulcs a világ felé a nyelv.

Kedvenc  automárkád, már ha a jogosítványnál tartunk?
Peugeot. Ha venni kellene, akkor viszont az Opelre szavaznék.


Nagyon helyes, tudom támogatni.
Mindig betartod a fokozatosság elvét az életben?

Az edzésben igen, a testkultúrában is, az élet más színterén viszont nem hiszem, hogy jól alkalmazom ezt a dolgot. Ahogy említetted, belekapok sok mindenbe, sajnos gyakran nincs meg az az átmenet a dolgok között, aminek kellene.

Nemcsak a versírás, a rendezés is nagy szerelem életedben. Látsz- e ebben valamilyen komolyabb perspektívát a későbbiekben?
Volt tervben, hogy az egyik kolleganőmmel egy színdarabot készítünk. Egyik sétám alkalmával pattant ki a fejemből, Boldogs(ág)című darab. Később rájöttem, hogy az ő életkoruknak sajnos nem megfelelő még. Tervezem, hogy történeteket kitalálok, és az ő szintjükre átformálom. Tetszik az ötlet nagyon. Kimondottan szeretem a musicaleket, színdarabokat is.

Nagyon szeretsz olvasni? Melyik a legnagyobb, egész életre kiható olvasmányélményed?
Igazából végigjártam a fokozatokat, a sci-fi, a thriller műfaja nagyon közel áll hozzám. Kedvelem a horror regényeket, alig tudom őket letenni. Az olvasás alap nálam, ennek is köszönhetem, hogy ilyen szókinccsel bírok, az önkifejezést magasabb szintre emeli.

Tudvalévő, hogy rajongsz a történelemért is. Görögország vagy Róma áll közelebb hozzád?
Görögország.


Spártát gyakran emlegeted, nagy hatással van rád. Honnan ered az imádata?
Szintén gyerekkorból. Remek képességeik voltak, igazi férfiakat neveltek.


Strandon vagy tengerparton tudnád jobban érezni magad?
Tengerpert, egyértelmű.


Tivadar vagy Gergelyiugornya?
Hát, most Gergelyiugornya. Ott voltam korábban.


Mennyire fontos számodra mások véleménye?
Fontos, igyekszem beépíteni az életembe a hasznos tanácsokat.


Fordítasz elég időt az emberi kapcsolatokra?
Nem, sajnos egyre inkább kezdek felszínes kapcsolatokat ápolni, olyanokkal is, akik több időt érdemelnének. Széles a kapcsolati háló, sajnos nem tudok mindenkire figyelni, annyit, amennyit szeretnék.


Milyen Borsos Tamás számára az ideális nő?
Elfogadó, házias, művelt, gyerekcentrikus, figyelmes, odaadó, csinos, sportos, olyan legyen, akivel bármikor lehet nevetni, romantikus.

Szerinted mik a legjobb tulajdonságaid? Emelj ki kettőt!
Jó hallgató vagyok és megértő.


Van e valamiféle olyan kedvenc szabadidős elfoglaltságod, amiről nem ejtettünk szót eddig esetleg?
Igen, a gitár. Imádok gitározni, tanulom autodidakta módon, próbálom készségszintűvé varázsolni. Az érzelemvilágom megjelenik abban, amiben játszom. A mozit is kifejezetten szeretem.


Mivel lennél öt év múlva elégedett?
Sikeresen elvégeztem a mesterszakot, testnevelőtanár diplomám van, megszereztem a jogosítványt, legyen egy biztos párkapcsolatom, szeretnék gyereket, illetve a nyelvvizsga angolból. Látni azokat a gyerekeket, akiket nevelek, hogy mivé váltak. Úgy látni magam, hogy jobban odafigyelek a barátaimra, azokra, akiknek fontos vagyok és akik segíteni akarnak.

Rengeteg figyelmet fordítasz a gyerekekre, nagy a népszerűségi indexed. Felspannol ez a mindennapokban?
Érzem ezt én is igen, de nem akarok ezzel visszaélni. Nagyon jólesik, motiválóan hat. Nagyon gyerekközpontúnak tartom magam.


Terveid között szerepel a személyi edzősködés is. Mikortól fordulhatunk hozzád tanácsokért?
Mihelyt a közelebbi célokat elértem. Ez távolabbi cél.

Mit jelent a te életedben a pénz?
Az biztos, hogy a stabil egzisztenciához szükséges. Nem szeretnék túlzottan materialistává válni, a világ sajnos ebbe az irányba halad. De az biztos, hogy jó, ha van.

Mit kezdenél egy lottóötössel?
Nem tudnám feldolgozni, nem szeretnék annyit nyerni.


Közösségi emberként sem vagy utolsó, aktívan részt veszel a programokban, fellépéseken, bulikon, mindenhol. Szeretsz szórakoztatni másokat. Ha azt mondom Sport szelet, melyik szerep jut az eszedbe?
X- traktor, a Sandokanos.

 

Tamás a showman

Van e kedvenc színészed?
Adam Sandler, John Travolta, Nicolas Cage, Angelina Jolie.

Életedet leginkább befolyásoló nagyhatású film?
Legfőképp a Forrest Gump, aztán a Számkivetett, végül pedig a Viharsziget.

Kedvenc ételed, italod?
Körömpölkölt és a Cappy.


Bor vagy sör?
Sör.

Mindenki tévedhet:)

Sokáig nem nagyon tudtál nemet mondani. Hogy állsz ezzel a kérdéssel?
Valóban bennem volt a megfelelési kényszer sok időn keresztül, de egyre jobban kezelem. Képes vagyok nemet mondani olyan embereknek is, akiknek korábban nem, határozottan fejlődőképes vagyok.

Eggyel többször mondtál nemet az életben, mint kellett volna, ezt ugye tudod?

:))

Tamás, sok sikert céljaid, álmaid megvalósításához, maradj ilyen sokszínű, amilyennek eddig is megismertünk! Köszönöm az interjút!

Módis Tamás

blogszerkesztő