Vendégszoba

Az ifjú világutazó

Az ifjú világutazó

2020. július 10.

Határozott, eltökélt fiatalember.  Racionálisan gondolkodik, mindig fejlődni akar. Folyamatosan hajtja az új, a megismerés utáni vágy. Boldog, hiszen azt csinálja, amit szeret. Gyerekekkel foglalkozik, új ismeretekre taníthatja őket, s szeretné, ha ezen nebulók a nagybetűs életben is megállnák  a helyüket.  Büszke a gyökereire, igyekszik hasznosítani a családjából hozott értékeket.

elolvasom »
Emlékek sodrásában

Emlékek sodrásában

2020. május 02.

Az életnek sokféle arca van. Mindenki maga dönti el, hogyan éli meg, miképpen tölti meg tartalommal. Mindenki maga jelöli ki az utat, hogy milyen irányt szab az életének, milyen ösvényt tapos végig magának. A legfontosabb azonban az, hogy ha itt a számvetés ideje, amikor visszatekintünk egy mögöttünk hagyott életszakaszra, nyugodt lélekkel, tiszta lelkiismerettel tegyük.

elolvasom »
Az olvasás nagykövete

Az olvasás nagykövete

2020. január 24.

Kiegyensúlyozottság, kedvesség, őszinte szeretet. Zéró színjáték. Ritka szó a mai világban.
Igazi pedagógus. Olyan ember, aki a munkáját szívből szereti és a hivatásának tekinti. Semmi mesterkéltség, minden mondatából érződik, hogy amit mond, őszintén gondolja. Nem tántorítható el attól a hitétől, hogy meg lehet változtatni ezt a kissé felgyorsult, egyre inkább személytelenné váló világot.

elolvasom »
Példamutató min(ta)nítvány

Példamutató min(ta)nítvány

2019. december 06.

„Álmodtam egy világot magamnak, itt állok a kapui előtt”.
Ugye milyen ismerősen cseng az egykori Edda-sláger? Hányszor, de hányszor kúszik be ez a mondat, minden elhivatott pedagógus hipotalamuszába, amikor azt érzi, meg kell „váltania a világot?”

elolvasom »
Gimisnek lenni jó!

Gimisnek lenni jó!

2019. november 28.

Kedves Olvasóink!

Mint bizonyára tudják, ettől a tanévtől általános gimnáziumi képzés indult iskolánkban. Dobos Julianna és Pál Balázs 9. évfolyamos tanulóinkat eddigi benyomásaikról, meglátásaikról, tapasztalataikról kérdeztem. Fogadják szeretettel a velük készített rövid beszélgetést!

elolvasom »
Ez itt a reklám he(yeah)!!!!

Ez itt a reklám he(yeah)!!!!

2019. november 12.

Kedves Olvasóink!

Kedves Szülők, Hajdúsámsoniak, Kedves Mindenki Városhatáron Innen és Túl!

2019.nov. 16-án kerül sor idén az alapítványi bálra intézményünkben. A rendszeresen remek hangulatú, tartalmas rendezvény ebben az évben is igazán nemes cél köré szerveződik. Az előkészületekről, programokról, legfontosabb tudnivalókról Vastaghné Szűcs Gabriellát, az Iskolánkért Alapítvány elnökét kérdeztem egy rövid villáminterjú keretében.

Kérem, ha tehetik jöjjenek el, töltsenek el egy kellemes estét velünk barátaik, ismerőseik társaságában! Higgyék el, nem fogják megbánni!

elolvasom »
Multifunkcionális nevelő

Multifunkcionális nevelő

2019. október 23.

Karakter. Igazi egyéniség a szó legnemesebb értelmében. Mondandójának súlya van, hatalmas élettapasztalatot, rutint szerzett korábban az élet számos területén. Felhalmozott tapasztalatait eredményesen adja át évek óta tanítványainak, munkatársainak. Mindenkihez van egy jó szava. A jég hátán is megélne, jó barátságban van a természettel, az emberekkel, gyerekekkel, iskolánk dolgozóival.

elolvasom »
Az igazság mecénása

Az igazság mecénása

2019. május 03.

Kezdjük egy kis barkochbával.

Humor. Egyenesség. Sportszeretet. Következetesség. Tisztelet. Becsület. Határozottság. Közvetlenség.

Ki lehet ő?

elolvasom »
Rákóczi-emlékfutás

Rákóczi-emlékfutás

2019. február 18.

Kedves Olvasóink!

Idén 20. éve, hogy iskolánk felvette II. Rákóczi Ferenc, a nagy vezérlő fejedelem nevét. Többek közt ebből az apróbóból is Pallag István tanár úrnak és néhány társának egy remek kezdeményezés pattant ki a fejéből. Iskolánk a minden évben megrendezésre kerülő Rákóczi-héten Rákóczi-emléfutást tervez Borsi és Hajdúsámson között, mintegy 160 km-t megtéve ezáltal. Aötletről, ennek kivitelezéséről, a megvalósítás módjáról Pallag István tanár urat kérdeztem. Fogadják szeretettel a vele készült beszélgetést!

elolvasom »
A jégpálya ördöge

A jégpálya ördöge

2019. február 04.

Határozott, kreatív, sokoldalú. Könnyen megérteti magát a gyerekekkel. Következetesen, szeretettel nevel. Eltökélt céljai vannak a sport, s a mindennapi élet területén. Boldog férj, gyerekbarát pedagógus. A jégkorong szerelmese, az állatok barátja. Isteni humorral áldotta meg a Mindenható.

 

elolvasom »
Multifunkcionális lélekbúvár

Multifunkcionális lélekbúvár

2018. november 07.

Folyamatos áramlásban. Sosem tud megülni egy helyben. Állandóan megújulásra törekszik, kreativitása határtalan. Mosolygós, lelkes, a gyerekek imádják. Rendkívül fiatalon az élet számos területén büszkélkedhet sikerekkel. Tánctanár, író, ma már leginkább pszichológus. Amibe belekezd, a legnagyobb lelkesedéssel és elánnal végzi, lelkesedése határtalan.

elolvasom »
A folytonos innováció ösvényén

A folytonos innováció ösvényén

2018. szeptember 26.

Kedves Olvasóink!

Vendégszoba rovatunk első idei írásában Bujdosó Tibor igazgató úrral olvashatnak interjút. Igazgató úr beszámolt az intézményben történt közelmúltbeli fejlesztésekről, de terítékre került a hamarosan helyben megépülő gimnázium is. Fogadják szeretettel!

elolvasom »
Epilógus

Epilógus

2018. június 29.

Kedves Olvasóink!

Ismét véget ért egy eseménydús tanév, mely áthatott volt számos kellemes, örömteli, vidám, megható, s természetesen néha nehezebb pillanattal is. Mint mindegyik általában a pedagógusok életében. 

elolvasom »
Ezerarcú virágszál

Ezerarcú virágszál

2018. május 17.

Számtalanszor futunk bele a kérdésbe mi pedagógusok, hogy nem érezzük-e néha azt, hogy konkrétan elegünk van az egészből?
Hogy legszívesebben, izomból becsapnánk magunk mögött az ajtót?
Hogy hátrahagyva csapot-papot mennénk inkább kőművesnek, tűzoltónak vagy vadakat terelő juhásznak?

elolvasom »
Angyali érintés

Angyali érintés

2018. május 08.

Egy régi mondás szerint az angyalok is a földön járnak. Nos, engedelmükkel máris vitatkoznék az értelmi szerzővel.
Itt és most, ebben a szent minutumban.

elolvasom »
A nagy duett

A nagy duett

2018. április 25.

Nos, kedves olvasó, ha valaki azt gondolja, hogy az alábbi interjúban celebénekesek kerülnek reflektorfénybe, már most le kell, hogy hűtsem az érdeklődését. Ez nem az a rendezvény, nem a tévéműsorok halálcsillaga.  A kereskedelmi médiában magukat sztároknak nevező nulla teljesítménnyel a hírnévben fürdőző "sztárocskák" csupán sötétséget árasztanak magukból ezen szentjánosbogarakhoz képest.

elolvasom »
Nemeslelkű cukrász-ász

Nemeslelkű cukrász-ász

2018. március 29.

Igazi művész. A szó legnemesebb értelmében. De nem ecsettel pingál, nem agyaggal dolgozik, mégcsak nem is a világmegváltó deszkákon tündököl. Mágiája a sütemények, a torták környezetében csapódik le.

elolvasom »
Negyedszázados csapatjátékos

Negyedszázados csapatjátékos

2018. március 09.

 Árad belőle a határozottság. Mint a napfény, amely szanaszét szórja parazsait a nagyváros burkolatán. Ha Klári néni azt mondja, nincs apelláta. Tanítványai árgus szemekkel figyelnek rá, súlya van mondandójának. Szigorúság jellemzi, remek mögöttes humorral megspékelve. Minden tettét a jóindulat navigálja. Határozottság és egy csipetnyi humor. Tökéletes fűszerkeverék.

elolvasom »
Örökifjú min(ta)nárnő

Örökifjú min(ta)nárnő

2018. február 20.

Irigy vagyok. A fene egye meg. Pedig nem jellemző rám.
Sőt..
Kifejezetten jóindulatú, önzetlen embernek tartom magam. Ez a talpraesett, mindig ezer fokon égő, csupaszív tanítónő azonban most elgondolkodtatott. Erőteljes tornára késztette az agysejtjeimet.

elolvasom »
A céltudatos vadász

A céltudatos vadász

2017. december 21.

Szeme ösztönösen a pályán. Tágra nyílt retinával fürkészi a terepet. Minden fronton. Nemcsak a természetben, hanem a pályázatok tekintetében, a jobbnál jobb lehetőségek megragadásakor is.
Remek érzéke van hozzá. Mint gondos gazda terelgeti nyáját, formálgatja, csiszolja a rábízott közösséget.

elolvasom »
Kultúrfertőzés

Kultúrfertőzés

2017. december 10.

Ezt aztán jól megkapták. Istenesen benyelték. Mint a sicc, a vírus úgy húzta ki a talajt a lábuk alól.
Nincs az a felcser, kuruzsló, aki kigyógyíthatná őket a nyavalyából. Valami azt súgja, hogy itt már a piócás ember sem segíthet. S ha már ő sem ura a helyzetnek, akkor baj van.

elolvasom »
Elnöki diskurzus

Elnöki diskurzus

2017. november 20.

Lopakodva settenkedem az objektum közelében. A feladat emberes, de nem megoldhatatlan. Lépteim akárcsak a pillék, lágyan suhannak a műanyag borításon. Mintha valaki figyelne a függöny mögül. Nem lehet, a titkosszolgálatot már kijátszottam. Meglepő, máris helyben vagyok.

elolvasom »
Szellemi oázis

Szellemi oázis

2017. október 24.

Fatmagül, Győzike, Esmeralda, Vad angyal, Fiorella, Alisa, Éjjel-nappal Budapest. Való világ, A fekete özvegy és még sorolhatnám. A sor végtelennek tetsző.  A távoli horizonton túli ködbe vesző.
Rekkenő a hőség.

elolvasom »
Megroppanthatatlan sziklafal

Megroppanthatatlan sziklafal

2017. október 06.

Nemhiába, ezt már Virág elvtárs is megmondta annak idején. Anno az átkosban. Az élet bizony nem egy habostorta. Mármint nem minden esetben az.

elolvasom »
Gyerekcentrikus humorbomba

Gyerekcentrikus humorbomba

2017. szeptember 21.

Hát igen. Erre mondják, hogy ilyennek születni kell. Igazi KARAKTER, ebben a formában, csupa nagybetűvel. Zakatoló adrenalintöltet. Olyan jelenség, mely nem terem minden bokorban.

elolvasom »
Szívügy-vezető

Szívügy-vezető

2017. június 25.

Már egy éve a fedélzeten. A kapitány és hűséges matrózai ennyi ideje hagyták el a kikőtőt és haladnak együtt a közös célok, a megvalósítandó feladatok szigete felé.

elolvasom »
Szupertehetség aranyösvényen

Szupertehetség aranyösvényen

2017. június 12.

Már megint kialudtak a fények. Koromsötétség terítette be az égboltot. Labdarúgásunk ismét kómában. Mélyaltatásban.

Elolvadt a fociválogatottunkat az elmúlt hónapokban beborító mézédes cukormáz.

elolvasom »
Rocklegenda báránybőrben

Rocklegenda báránybőrben

2017. május 31.

Általánosságban remek emberismerőnek tartom magam. Büszkén jelenthetem ki, hogy ezen a téren a megérzéseim igen ritkán hagynak cserben.

elolvasom »
Teljes élet- négy keréken

Teljes élet- négy keréken

2017. május 14.

Ilyen a világon nincs. Állandóan fülig ér a szája. Nevet, viccelődik, mindig van egy-két jó szava az emberhez.

elolvasom »
Akikre büszkék vagyunk (VIDEÓ)

Akikre büszkék vagyunk (VIDEÓ)

2017. április 27.

Akikre büszkék vagyunk című műsorunkban ezúttal Verdes Lilla - iskolánk egykori mintadiákja - volt a vendégünk, aki az elmúlt években markánsan letette már a névjegyét az élet számos területén.

elolvasom »
Az Olümposz tetején

Az Olümposz tetején

2017. április 10.

Mélyen tisztelt Zeusz Úr! Legyen szíves még három trónszéket kéretni maguk mellé! Poszeidón, Hermész és a többi halhatatlan mellé! Gyorsan, gyorsan, helyet a világbajnokoknak! Ambróziát, nektárt az asztalra!

elolvasom »
Sikerre kódolva

Sikerre kódolva

2017. március 27.

Teljesen természetes, hogy az ember magasra teszi a lécet. Hogy feszegeti a határait. Az azonban már nem annyira, hogy ezt rendszeresen át is ugorja. Itt azonban ez a helyzet. Benne van a génjeikben.

elolvasom »
A modern kori szuperhős

A modern kori szuperhős

2017. március 08.

Nos, játsszunk el kissé a gondolattal! Milyen hozzávalók szükségesek egy igazi 21. századi szuperhős karakteréhez?

elolvasom »
Csiszolatlan gyémántok

Csiszolatlan gyémántok

2017. február 17.

                                              
Napok óta szenzációs hír tartja lázban a világsajtót. Megbízható források szerint néhány tucat hajdú-bihari kutató páratlan természeti kincsekre, valódi gyémántokra bukkant egy hajdúsági településen.

elolvasom »
Rendíthetetlen hátország

Rendíthetetlen hátország

2017. február 03.

Közvetlenség. Nyitottság. Segítőkészség. Szenvedély. Sokoldalúság.
Talán az első gondolatok, melyek eszembe jutnak róluk. Róluk, akik a frontvonal mögött mindenféle felhajtás nélkül végzik a dolgukat.

elolvasom »
Tündérsziget

Tündérsziget

2017. január 18.

Van egy hely, ahová mindig jóleső érzés lemenni. Egy hely, ahol a megfáradt pedagógust, a finom falatra vágyó diákot, felnőttet és külsős vendéget mindig remek harapnivalók és kedves szavak várják.

elolvasom »
Akikre büszkék vagyunk (VIDEÓ)

Akikre büszkék vagyunk (VIDEÓ)

2017. január 11.

Néhány héttel ezelőtt nagy megtiszteltetés érte intézményünket: iskolánk vendége volt Tar Dániel és Tar Viktor, egykori kiváló tanulóink, akik jelenleg az Ady Gimnázium hírnevét öregbítik és színészi babérokra törnek.

elolvasom »
Iskolák szerepe a 21.században, karácsonyi hangolódás

Iskolák szerepe a 21.században, karácsonyi hangolódás

2016. december 22.

Aktuális műsorunk témái: 1. Az iskolák szerepe napjainkban, milyen a jó iskola? 2. A karácsony ünnepének jelentősége..

elolvasom »
Páratlan páros

Páratlan páros

2016. december 15.

Interjú Sándorné Sas Ildikó és Oroszné Győri Magdolna igazgatóhelyettesekkel.

elolvasom »
Gyereknek lenni a mai digitális világban

Gyereknek lenni a mai digitális világban

2016. december 06.

Aktuális műsorunk témái: 1. Gyereknek lenni ma és néhány évtizeddel korábban, 2. Digitális világ, Facebook és a média hatása a gyerekekre.

elolvasom »
Család, munka és a sport bűvöletében

Család, munka és a sport bűvöletében

2016. november 29.

Interjú Bujdosó Tibor igazgató úrral.

elolvasom »