Szeptemberi kultúrkavalkád

2017. szeptember 07. Megosztás Facebook-on Szeptemberi kultúrkavalkád

Kedves Kollégák és Gyerekek!
Örömmel köszöntelek Benneteket az új tanévben. Régi ismerősötök, Irénke néni (Tóthné Szathmáry Irén) üdvözöl mindenkit szeretettel. A munkátokat, kikapcsolódásotokat még Menyhárt Zoli bácsi és Süvöltős Réka fogják segíteni.

Szeptember hónapban a könyvtári állomány rendezése miatt a kölcsönzés szünetel. Akinél van még az elmúlt tanévben elvitt könyv, azt feltétlenül hozza vissza bármelyik szünetben.
 

A hónap legjelesebb eseményére is szeretném felhívni a figyelmeteket!
• Benedek Elek író, meseíró 1859 szeptember 30-án született. Olvassatok róla, kutassatok az életrajza után. Az alábbi két linken kutathattok, s bővíthetitek ismereteteket.
Benedek Elek meséi - A nagy magyar mesemondó meséi - nepmese.hu‎
         Benedek Elek | Életút


 

• Nézzetek meg odahaza minél több mesét, ismerkedjetek a mese szereplőivel, szófordulataival, kifejezéseivel.

 

Szeptember 29-én, pénteken egy kis mesedélutánra hívunk meg benneteket!

• 1.-2. osztályosok: 7. illetve 8. osztályos diáktársatok fog mesét olvasni, ti pedig a meseolvasás után készíthettek egy írólapra (A/5) valamilyen technikával illusztrációt.
• 3. osztályosok: 5. illetve 6. osztályos diáktársatok által felolvasott meséhez készíthettek A/4-es nagyságú illusztrációt. A technikai megoldást ti választjátok meg.
• 4. osztályosok: 4-4 társatokat nevezzetek ki mesekövetnek! Ők lejönnek a könyvtárba és itt feladatlapot-totót töltenek ki. Az osztály többi tagja előzetes rákészülés alapján olyan illusztrációt készít Benedek Elek egy meséjéhez, amivel a földszinti folyosót fogjuk dekorálni.


Munkátokhoz vidámságot, kitartást, jó egészséget kívánunk!