Záróakkord

2017. június 28. Megosztás Facebook-on Záróakkord

A függöny legördült, kialudtak a fények. A sminkszoba ajtaja becsukódott, a  rendezők megérdemelt pihenésüket töltik. Illetve hamarosan fogják tölteni.
Az első felvonás véget ért, jelen esetben azonban egy sokfelvonásos történetről beszélünk. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI színpadán ismét lezárult egy fejezet.


Értékteremtés.


Ezen fogalom köré próbáltam építeni a 2016-17-és tanévben induló suliblog első féléves fejezetét. 2016  novemberében azzal a céllal indítottam útjára intézményünk honlapjának ezen pici szegmensét, hogy újat, értékeset, ezidáig kevésbé ismertet tárjak fel.


Remélem sikerült.

Tanév végéig közel 50 alkalommal jelentkeztem. Hírt adtam a diákönkormányzat programjairól, a Vendégszoba rovatban intézményünk dolgozóinak és tanulóinknak az életébe pillanthattak be, betekintést nyerhettek a kedves olvasók a kulisszák mögé. Nagy örömet okozott számomra, amikor valamilyen kiemelkedő eredményről, eseményről számolhattam be. Legalább annyira büszke voltam ekkor, mint az interjúalanyaim. Szilágyi Dóra és Kovács Barbara kitűnő eredménye, Lőrinczi Réka és Bertalan Zoltán nemzetközi sikerei, Tóth Balázs országos bajnoki címe vagy Lőrinczi Tibor barátom világbajnoki sikere hallatán az én szívem is erősebben vert a kelleténél.


A mi fiaink, lányaink ők.
Hajdúsámson büszkeségei.

De folytathatnám a sort Tar Lajos és Karnok Péter barátaim alázatos és minden dicsfényt nélkülöző szerény riportjával, vagy igazgató úr és igazgatóhelyettes asszonyok áldozatos munkájának bemutatásával.

Rengeteg érték van közöttünk. Csak fel kell kutatni. Igazi aranybánya.


Célkeresztben című rovatunk februárban indult. Igyekeztünk vendégeimmel minden apró részletre kiterjedően bemutatni iskolánk életében zajló legfontosabb programokat, eseményeket. Köszönet mindenkinek, akik megtiszteltek bennünket a jelenlétükkel. Igazán színes, változatos programok színesítik véleményem szerint intézményünk mindennapjait.

Jegyzetszféra rovatunkban havonta egyszer valamilyen fontos, oktatással, gyerekeink jövőjével kapcsolatos dologra kívántam felhívni a figyelmet. Beszéltünk a facebook és a digitális világ, a média napos-és árnyoldalairól, az ünnepek jelentőségéről, a hagyományok tiszteletéről, arról, hogy miért jó ma hajdúsámsoni diáknak lenni, az iskolánkban zajló szakkörökről, programokról. Felhívtam a figyelmet a kék bálna jelenség veszélyeire. Szomorú apropót szolgáltatott szeretett egykori kollegánk, csapattársunk, Fekete Sanyi bácsi máig érthetetlen halála.

Kultúrsarok című rovatunkban márciustól kéthetente Borsos Tamás kollegánk remekbe szabott verseit élvezhették, olvashatták. Szerintem nem egyedül vagyok azzal a véleményemmel, amikor azt mondom, hogy őstehetség a srác, erőteljesebben kell a versírással foglalkoznia.

Ez csak egy szelete a tortának. Mindezek mellett számos érdekes beszélgetés, vita került terítékre.
A 2016-17-es suliblog évad ezennel lezárult. A diszletek a raktárban, a színészek egy része már szabadságon.

De…

Hamarosan indul az új, 2017-18-as évadunk. Remek darabokkal, jegyzetekkel, riportokkal, terveim szerint új rovatokkal. Köszönöm mindenkinek a pozitív visszajelzéseket, a rengeteg hozzászólást, megosztást, építő jellegű kritikát, s legfőképpen Hadnagy Dávid kollegámnak, hogy mindig szakított időt az interjúk, anyagok megosztására és bevezetett a szerkesztés rejtelmeibe.
Két hónap múlva újra felgördül a függöny iskolánk színpadán. Az intézmény falai zsivajtól, a suliblog felülete a rengeteg interjútól lesz hangos. A világmegváltó deszkák újra megtelnek élettel. Önöknek egy dolga lesz.. Huppanjanak a puha karosszékbe és élvezzék önfeledten az előadást! A fergeteges szereposztásról pedig majd mi gondoskodunk. A fergeteges gigashow majd kezdetét veszi.


Értékteremtés.

Az új évadban is ezzel a jeligével indulunk útnak. Csak dőljenek majd hátra és legyenek részesei a varázslatnak..
Addig azonban búcsúzom. Kellemes nyári szünetet, tartalmas feltöltődést és nagyon jó pihenést kívánok minden egyes olvasónknak, kollégáimnak, szülőknek, gyerekeknek, mindenkinek Hajdúsámson határain innen és túl.

Letészem a lantot. Hadd nyugodjék!
Legalábbis szeptemberig.
Viszontlátásra!