Visszatekintés a vakációra

2018. szeptember 16. Megosztás Facebook-on Visszatekintés a vakációra

Két héttel ezelőtt ismét becsengettek, ismét beléptünk a júniusig tartó mókuskerékbe. Néhány gondolat erejéig azonban engedjék meg, hogy visszaevezzünk a nyári szünetre, hogyan is élték meg tanítványaink a mögöttünk hagyott néhány hónapot, a feltöltődés időszakát. Szabó Bence, Szabó Réka és Béres Levente 6.e osztályos gyerekekkel beszélgettem a vakációról.

Akárcsak a korábbi években, június közepén egy nehéz, fárasztó tanévet hagytatok magatok mögött. Hogyan, milyen érzésekkel vártátok a nemrég befejeződött nyári szünetet?
B.L: Mint minden gyerek, én is nagyon vártam már a nyári szünetet, de mikor elkezdődött, már azt is vártam, hogy visszajöhessek a barátaimhoz.
Sz. B: Én nagyon vártam már a sulit, de azért nem nagyon unatkoztam otthon sem.
Sz. R: Én is nagyon vártam már a nyári szünetet, azért, hogy végre feltöltődjem picit és kikapcsolódhassak.

 

Merre jártatok, hogyan kapcsolódtatok ki a nyár folyamán?
B.L: Voltam táborban, a Tiszán, a regéci várban, sőt még Tokajban is voltunk. A tábor egy hetes volt és nagyon élveztem. Kedves volt mindenki, az étel is finom volt, lenyűgöző volt a táj is a Zemplénben. Nagyon élveztem.
Sz. B: Voltunk Bulgáriában az Arany-partokon, sokat úsztam, búvárkodtam, nagyon élveztem az ott töltött napokat.
Sz. R: Mi a családdal a Balatonon voltunk, Zánkán. Legfőképp úgy kapcsolódtunk ki, hogy sokat medencéztünk, strandoltunk.


Bulgária: A csodás tenger

Szerintetek hogyan érdemes eltölteni ezt a néhány hónapot? Mit ajánlanátok kortársaitoknak?

B.L: Én azt ajánlanám, hogy ilyenkor minden gyerek minél több időt töltsön a szabadban és ne a gép előtt üljön. Menjen mindenki kerékpározni, futni vagy akár hegyet mászni.
Sz. B: Én azt ajánlanám minden gyereknek, hogy ilyenkor ne csak a szobájukban üljenek, hanem mozogjanak és segítsenek be otthon a szüleiknek.
Sz. R: Én azt ajánlom minden gyereknek, ha tud menjen el ilyenkor a Balatonra! Emellett Tiszafüredre is, és szervezzenek egy osztálytalit!


Füzérkajata: A felejthetetlen nyári tábor helyszíne

Mik voltak nyáron a legemlékezetesebb pillanataitok? Hogyan emlékeztek vissza a legjobb élményekre?
B.L: Az én legemlékezetesebb pillanatom a füzérkajatai táborban a bátorságpróba volt. Nagyon féltem az elején, de végül nem volt rossz. Ez volt a legnagyobb élményem, hogy eljuthattam a táborba.
Sz. B: Nekem egyértelműen Bulgária volt a legemlékezetesebb. Nagyon örültem, hogy együtt lehetett a család. Együtt úsztunk be anyáékkal egészen odáig, ahol már nem tajtékzott a tenger. Aztán meg mentünk medencézni, majd pizzázni.
Sz.R: A Balatonnál elmentünk egy Alfa találkozóra, ez nagyon nagy élmény volt. De a szívembe zártam a Szigligeten történt várlátogatást is.

A mesés szigligeti vár

Milyen célokkal, elvárásokkal indultatok neki az új tanévnek?

B.L: Természetesen jobb jegyeket szeretnék, megpróbálok jobban odafigyelni a tanulásra.
Sz. B: Igyekszem odafigyelni én is a tanulásra, mert a jegyek hamarosan beszámítanak a továbbtanulásba. Autószerelő és fényező szeretnék lenni, ezért fogok megtenni mindent.
Sz. R: Szeretnék én is a tanulmányi eredményemen javítani és a zenei ágon minél magasabb szintre jutni.

Kedves Gyerekek! Köszönöm ezt a rövid élménybeszámolót, eredményes tanévet, kellemes pillanatokat kívánok nektek idén is az iskolában!
 


A cikket írta:

Módis Tamás

magyar nyelv és irodalom, kommunikáció

Kapcsolódó képgaléria