Távoktatás-szülői szemmel

2020. április 30. Megosztás Facebook-on Távoktatás-szülői szemmel

Ebben az időszakban sok szülő érezheti, hogy nehezebb itthon tanulni a gyerekével, mint elvinni őt az iskolába. A gyerekeknek sem könnyű így ismereteket szerezni, hiszen nem minden tananyagot tud a szülő úgy elmagyarázni, hogy a nebuló is megértse. Ebben az interjúban az anyukámat, Nézőné Ozsváth Juditot fogom megkérdezni, hogy ő hogyan vélekedik a kialakult helyzetről.

Szerinted is könnyebb volt, amíg suliban tanultunk?
Igen, könnyebb volt mind a szülőnek, mind a gyereknek.

Mit gondolsz, miért nehezebb az itthoni tanulás, mint az iskolai?
A diákoknak azért, mert nincs közelükben a segítséget nyújtó tanár, a szülőknek pedig azért, mert vannak, akiknek munka mellett, kicsi gyerek mellett kell helyt állnia a mindennapokban.

Betartod a szabályokat?
Igen, teljes mértékben betartom.

 Hogyan, milyen módszerrel védekezel a vírus ellen?
Teljes itthon tartózkodás van, lecsökkentettem a boltba járást is heti két alkalomra, valamint a rendszeres kézmosásra is odafigyelünk. Ez eddig is megvolt, de talán ebben az időszakban többször fertőtlenítünk, mint korábban.

Volt már olyan, hogy tanulás közben kissé feszült voltál?
Őszintén? Többnyire sajnos az vagyok. Lehet, hogy többet izgulok, mint a gyerekek, azért, hogy mindig minden a megfelelő helyre vissza legyen küldve.

Mivel foglalod el magadat a szabadidődben itthon?
Hétköznap délelőttönként mindig tanulok két iskolás gyermekemmel, próbálok segítséget nyújtani nekik a rendszeres házimunka mellett. Próbálom lekötni a legkisebbiket is, hogy hagyja tanulni a két nagyobbat. Délutánonként pedig szabadidőnket az udvaron töltjük.

Mit gondolsz az új osztályteremről, a Google Classroomról?
Nagyon jó szerintem, mert ott egyben látjuk ki, mit, mikor és hová kér vissza, nagyon jól áttekinthető.

Köszönöm szépen, hogy kifejtetted véleményedet az olvasóknak, mindent értek!
A kedves olvasóknak pedig azt, ha elolvassák az interjúmat! Továbbra is mindenki maradjon otthon és tartsa be a szabályokat!
További szép napot mindenkinek!

Néző Anna: diákújságíró


A cikket írta:

Módis Tamás

magyar nyelv és irodalom, kommunikáció