Azok a boldog szép napok......

2017. szeptember 26. Megosztás Facebook-on Azok a boldog szép napok......

                                                                                                              Kedves Olvasóink!
Ne ijedjenek meg, nem Beatrice koncertre hangolunk, ez a Suliblog új rovatának, a havonta egyszer megjelenő Gyerekszájnak az első főcíme. A szeptembertől havonta egyszer megjelenő új rovatunkban tanítványaink, diákjaink mondják el röviden véleményeiket egy-egy adott hónap várva várt szabadidős programjáról, iskolai rendezvényeiről, ünnepségeiről, fontos eseményeiről. Fogadják elsőként szeretettel nyári táboros visszatekintésünket, s néhány rövid, iskolakezdéssel kapcsolatos gondolatot!
Akik szeptemberben megosztják Önökkel élményeiket: - Kun Barbara (6.c)
                                                                                                      Káplár Balázs (6.c)
                                                                                                      Budán Ferenc (6.c)
                                                                                                      Szabó Réka (5.e)
                                                                                                      Hamar Lilla ( 7.e)
                                                                                                      Zeke Anasztázia ( 7.e)
                                                                                                      Bordás Ádám ( 7.e)
                                                                                                      Bota Martin ( 7.e)
                                                                                                      Tar Anasztázia ( 8.c)

1.Füzérkajatai nyári tábor

- Mit gondoltok , mi szükséges ahhoz, hogy egy nyári tábor igazán jól sikerüljön? Mi kell, hogy legyen a célja egy igazán jó nyári tábornak?
-Szabó Réka: Egy igazán jó táborban fontos, hogy remek legyen a hangulat. Ehhez kell sok vicces gyerek és néhány humoros tanár. Fontos az összetartó társaság.
Bordás Ádám: Szerintem is létfontosságú a humor és a jó társaság. Kreatív csoportvezetők legyenek.
Bota Martin: Csatlakozom az előttem szólókhoz, s mindezek mellett szükség van még remek, változatos programokra is, illetve fontos, hogy legyen szabad programunk is. Rendkívül fontos a színes, sokoldalú programkavalkád.
Káplár Balázs: Szerintem is elsődleges a jó hangulat, a vicces emberek jelenléte.

A hangulat a tetőfokán

Szerintetek mivel lehet kiérdemelni a meghívót Kajatára, mi szükséges hozzá, s miért ajánlanátok más gyerekeknek, hogy mindenképpen jöjjenek el, amennyiben lehetséges? Miért szerettek járni ebbe a közösségbe?
Szabó Réka: Azért ajánlanám, mert fergeteges a hangulat, viccesek a csoportvezetők, mindig vannak hangulatfelelősök, akik rengetegszer megnevettetnek minket, és nagyon jó, hogy tartós, mély barátságok szövődnek az együtt töltött egy hét alatt.
Bordás Ádám: Ebben a táborban a tanulmányi eredmény egyáltalán nem számít a meghívó kiérdemlésénél. Elsősorban a talpraesett, kreatív, humoros gyerekek számíthatnak meghívóra, olyanok, akik benne vannak a bolondozásban és feltalálják magukat minden helyzetben.
Bota Martin: Rendkívül fontos a jó humorérzék, a rugalmasság.
Káplár Balázs: Fontos, hogy olyan gyerekek jelentkezzenek, akik talpraesettek, ne üljék végig a hetet fapofával, hanem szeressenek aktívan részt venni a programokban, legyenek benne minden vicces dologban!
Budán Ferenc: Aki ide eljön, garantáltan élvezni fogja, ugyanis fergeteges a hangulat. Aki változatos, sokszínű élményekre vágyik, mindenképp próbáljon részt venni több alkalommal is akár! A humoros programok mellett rengeteg érdekes vetélkedő, játékos feladat, szerepjáték is várja a résztvevőket.


Egy kis zenés reggeli torna

Milyen programokon vettetek részt, melyek tetszettek a legjobban?
Réka: A tanári megviccelést nagyon élveztük, az Activityket, a bulit, a játékos feladatokat.
Ádám: Rengeteg program volt, mindegyik nagyon jó és vicces volt. Élveztem az éjszakai túrát, a Maradj száraz vetélkedőt, a Bumm-ot, a sportfoglalkozásokat és igazából mindent.
Martin: A számháború nagyon tetszett, a vetélkedők, a vicces szituációs és a szerepjátékok is.
Balázs: Nekem minden program tetszett, humorosak voltak, de voltak köztük gondolkodtatók is. Nagyon sokrétű programokkal szembesültünk a táborban.
Ferenc: Minden nagyon tetszett, legfőképp az éjszakai túra és az ottani bátorságpróba meg hát az elmaradhatatlan fogkrémezés.


Úton hazafelé


2018-ban jubileumi, a 15. kajatai tábor következik, ezt követően nagy valószínűséggel új helyszínt fedezünk majd fel. Szeretnétek-e részt venni az utolsó, jubileumi kajatai táborban?
Réka: Naná, még szép!
Ádám: Mindenképpen!
Martin: Természetesen!
Balázs: Komoly a kérdés? Alap!
Ferenc: Egyértelműen!


2. Határtalanul pályázat, erdélyi táborozás

Miért volt ez a kirándulás egy remek kikapcsolódási lehetőség a résztvevő gyerekek számára?
Zeke Anasztázia: Ebben a táborban számos történelmi helyet látogattunk meg, például templomokat. Sokat koszorúztunk, és felfedezhettük Erdély szépségét, olyan helyekre juthattunk el, amelyekre korábban nem volt lehetőségünk.
Tar Anasztázia: Nagyon jól éreztem itt magam, megismerkedhettünk az Erdélyben élők kultúrájával, népszokásaival. Ez egy gyönyörű történelmi hely, és szomorúsággal tölt el bennünket, hogy az itt élő embereket elszakították Magyarországtól. Magával ragadóan elbűvölő a táj, varázslatos hangulata van ennek a helynek.


Hány helyszínen, milyen helyeken jártatok ezen a gyönyörű területen?
Hamar Lilla: Több szálláson voltunk, Balavásárhelyen, Székelyudvarhelyen is, mindenütt gyönyörű volt a környezet. Minden nap számos érdekes kulturális látnivalóval ismerkedtünk meg. A hegyekben a szerpentinen elég kalandos volt az utazás.


Az erdélyi táborozók kis csapata

Emeljetek ki néhány emlékezetes programot, gyerekek!
Tar Anasztázia: Elmentünk este, fel a városba egy templomhoz, megnéztük az ottani gimnáziumot, nagyon élveztem az éjszakai túrát. A Csángó Panzióban nagyon finomakat ettünk. Megismerkedtünk Erdély számos nevezetességével, nehéz lenne egyet-kettőt kiemelni, de mindenhol gyönyörű látvány és elképesztően szép természeti kincsek fogadtak bennünket.


Esti csoportkép

Mit tudtatok meg Erdélyről ezalatt az egy hét alatt?
Zeke Anasztázia: Nagyon gyönyörű volt a táj, koszorúztunk, mindenhol elénekeltük a Himnuszt, a Hargitán és a Petőfi - szobroknál is. Sok mindent megtudtunk arról, hogyan élnek az emberek ezen a méltánytalanul elszakított gyönyörű területen. Az itteni emberek nagyon barátságosak, segítőkészek voltak.


Elbűvölő, varázslatos erdélyi táj

Ha jövőre lehetőségetek lesz elmenni, elmennétek ismét?
Tar Anasztázia: Egyértelmű, nekem nagyon tetszett! Köszönjük az iskolának, hogy lehetőséget biztosított számunkra a részvételre!

Hamar Lilla: Természetesen!

 


3.Végezetül egy kis tanévkezdés:

Mennyire vártátok az iskolakezdést?
Zeke Anasztázia: Én nagyon vártam már, nagyon unalmas volt három hónapig ki se mozdulni otthonról. Monoton volt a nyári szünet. Azért vártam az iskolát, mert hiányzott az osztály is. Kíváncsi voltam az új tantárgyakra is.
Bordás Ádám: Nem vártam a korán kelés miatt, jó volt otthon pihenni. Vártam is, mert hiányoztak a barátok.
Kun Barbara: Nagyon hiányoztak nekem is a barátaim, alig vártam, hogy találkozhassam velük. A korán kelés és a tanulás nem nagyon hiányzott sajnos.

Mit szóltok az iskolában történt változásokhoz?  Hogyan tetszenek a dekorációk, milyen céllal készítették a gondos kezek őket szerintetek?
Zeke Anasztázia: Figyelemfelkeltőek, nagyon szépek, esztétikusak. Motiválnak bennünket. Nekem nagyon tetszenek a fali tapéták.
Ádám: Nagyon bíztatóak, látványosak és feldobják az iskolát.


Motíváló faldekoráció

Mi lehet a büszkeségfal célja az aula mellett?
Barbara: A tanulókat motiválja, hogy mi is felkerülhessünk pár év múlva, mert oda dicsőség felkerülni. Ez egy nagyon jó ötlet szerintem.
Ádám: Szerintem is motivációs célja van, nagyon szép, egyszerű, letisztult, igényes megjelenéssel. Jó lenne felkerülni oda a közeljövőben!

Milyen célokkal vágtatok neki az új tanévnek?
Anasztázia: Szeretnék nagyon belehúzni a tanulásba. Szeretnék valamilyen sporttal közelebbi kapcsolatba kerülni.
Ádám: Mindenképp szeretnék ötös lenni, még jobban belehúzok a tanulásba, mert az év végi jegy már a továbbtanulás miatt nagyon fontos.
Barbara: A kézilabdába akarok belehúzni, mert hamarosan komoly megmérettetéseken veszünk majd részt.Megfontolandó, magvas gondolatok


Mit tanácsolnátok diáktársaitoknak a tanév elején?
Anasztázia: Vegyék komolyan a tanulást, mert különben nem viszik semmire a jövőben. Vegyenek részt aktívan az iskolai programokban.

Gyerekek, köszönöm, hogy megosztottátok gondolataitokat a Suliblog olvasóival! Eredményes tanévet és tartalmas programokat kívánok nektek az új tanévben is szeretettel!