Célkeresztben: december

2017. december 07. Megosztás Facebook-on Célkeresztben: december

Célkeresztben című rovatunk decemberi interjújában Jakubecz Sándor igazgatóhelyettes Úrral szemezgettünk az első téli hónap legaktuálisabb eseményei között. Fogadják szeretettel tájékoztató jellegű beszélgetésünket!

December elsején a Palánta misszió bábelőadása volt megtekinthető intézményünkben. Honnan érkeztek az előadók, milyen művet mutattak be és kik vettek részt a bemutatón?
Az előadók Debrecenből érkeztek hozzánk, egy nagyon érdekes bábelőadást adtak elő, melyet alsó tagozatos diákjaink feszült figyelemmel és nagy érdeklődéssel tekintettek meg.


December 6-a hagyományosan Miklós napja, s ezen a napon érkezik iskolánkba a Télapó is. Milyen formában, hogyan zajlik a Mikulás- ünnepség intézményünkben? Hogyan köszöntik a Télapót az alsós és felsős gyerekek? Kapnak ajándékot?
Délelőtt a Mikulás végigjárta az alsós és felsős évfolyamokon az osztályokat, mindenhol kiosztotta az ajándékcsomagokat. A mikulás csomagokat a Hit Gyülekezetének hajdúsámsoni csoportja ajánlotta fel. A kora délutáni órákban az alsósoknak volt műsor iskolánk aulájában. Nyolc osztály műsorát tekinthették meg az alsósok és a Mikulás. Az előadások igazán színvonalasra sikerültek. Külön meglepetés volt, hogy az angol nyelvi csoportok is bemutatták tudásukat. A nagyok osztályonként dallal köszöntötték a hozzájuk érkező télapót. a felsősök osztálykeretben ünnepeltek, majd a kistornateremben Mikulás-bulin vehettek részt.


Mikulás és társai

A művészeti tagozat tanulói ebben a hónapban is megmutatják tehetségüket az Uzsi-muzsika programsorozatának keretein belül. Ezúttal mikor lesz a tehetséges gyerekek fellépése, kiket vártok, mely tanszakok mutatják be tudásukat?
Az Uzsi-muzsikán igyekszünk minden tagozatot bemutatni a hallgatóságnak. a mostani rendezvényen is szinte minden tagozat egy-egy tanulója szerepelhet, megmutatva, hogy eddig az év folyamán milyen dalokat tanultak. Örömünkre szolgál, hogy ebben a tanévben már az ütő tanszakot is elindíthattuk, így ők is bemutathatják tehetségüket a rendezvényen. Szeretettel várjuk az alsós diákokat, tanárokat, szülőket, diákokat, minden kedves érdeklődőt!

December 11-én a felső tagozatosok nyomdalátogatáson vehetnek részt. Mely évfolyamokat érinti a program, hová mehetnek, hogyan jött ez a lehetőség?
A nyolcadik évfolyamot érinti, kb.25 tanuló vesz részt a programban. A pályaválasztási szülői értekezleten a Kreatív Szolgáltatások Modell Divatiskolája ( volt Könnyűipari) képviselője ajánlotta ezt a lehetőséget, s azt is , hogy a gyerekek utaztatását meg tudják oldani. a látogatásra szülőket is vihetünk.

Két nappal később, 13-án A hívogat az iskola programsorozat keretein belül kézműves foglalkozásra kerül sor intézményünkben. Kik a szervezők, hol lesz a rendezvény, mit kell tudni előzetesen a programról?
Beiskolázási programunk második rendezvénye ez, mely az adventről szól. Az átmenet megkönnyítése érdekében szerveztük a leendő első osztályosaink számára. A rendezvény az advent hangulatában kézműves foglalkozással lett megszervezve, melyre 16 órától szeretettel várjuk a kicsiket és szüleiket. Szervezői a 4. osztályos tanítók.

 

Egyedülálló módon iskolánk a tavaly kitűnő tanulmányi eredményt elért tanulóinkat ingyenes mozilátogatással jutalmazza. Mikor kerül sor a programra, kinek a szervezésében, milyen filmet tekinthetnek meg a szerencsés gyerekek?

A jutalom filmvetítésre december 15-én kerül sor, a megtekintendő film egyelőre nincs még eldöntve. Kora délután indulnak a gyerekek a moziba, az Apollóban lesz az előadás.

 

A karácsonyi műsor idén külön városi és iskolai ünnepségekre oszlik. Mikor kerül sor ezekre, kik szervezik a műsorokat, mikor lesznek megtekinthetőek?
A városi karácsony december 17-én 17 órától kerül megrendezésre, az iskolai 22-én 16 órától. Az iskolai műsort a művészeti tagozat kordinálja Molnár Orsolya színjátszó csoportjával, Sándorné Sas Ildikó kicsinyek kórusával és Vékony Andrea a nagyok énekkarával szervezi és mutatja be. A műsorban részt vesznek a művészeti iskola tanulói és tanárai is. A városi karácsonyi ünnepségen is szerepelnek a művészeti iskola diákjai, valamint iskolánk énekkara. Az esti, iskolai műsorban sok meglepetésre számíthatnak a kedves érdeklődők!  Ebben az évben a Diótörő című darab feldolgozására kerül sor. Szeretettel várunk mindenkit ünnepi műsorunkon!December 22-én ajándéknap szerveződik iskolánkban. Mit takar egészen pontosan ez az elnevezés, mit kell tudni róla a kedves érdeklődőknek?

Felsőben filmvetítés, karácsonyi rajz-festés, játékos totó, illetve sportfeladatok várják a tanulókat a karácsony jegyében. Havazás esetén hószobor készítés is lesz. Az egész iskolában 9 és 13 óra között karácsonyi zene fog szólni, a napokban kikerülnek a karácsonyi dekorációk is. a főbejárathoz adventi koszorú, illetve szépen feldíszített fenyőfa. A folyosókon fenyőfüzérek teszik meghittebbé  a karácsonyt. A konyhán hagyományos karácsonyi menüvel készülnek. Sütőtök, diós-mákos bejgli, narancs, mézeskalács és fahéjas tea egyaránt szerepel majd a kínálatban. Az alsó tagozaton horgolás, asztalidísz-készítés, illetve angyalka készítése, gyertyamártás és karácsonyi dalok tanulása várható.


A karácsonyi menü elmaradhatatlan kelléke a bejgli

December 22-e egyúttal az az utolsó tanítási nap is. Meddig élvezhetik tanulóink, dolgozóink a téli szünet nyújtotta örömöket?
Január 3-án kell első alkalommal iskolába jönniük diákjainknak, dolgozóinknak. Ezúton szeretnék minden kedves tanulónknak, dolgozónknak, munkatársunknak és minden kedves szülőnek kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánni!


Meseszép téli táj

Tisztelt Igazgatóhelyettes Úr! Sok sikert a tartalmas programkavalkád megvalósításához!  Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok én is a Suliblog minden olvasójának!