Sporttal az egészségért

2014. február 18. Megosztás Facebook-on

Hétfő reggel nagyszabású rendezvénynek indultunk neki. Az iskolában Egészségnap keretében népszerűsítettük a mozgást, a helyes táplálkozást és életmódot.

Korán reggel majd ezer gyerekkel kezdtük meg a bemelegítést a közös tornával. A zene felpörgette a csapatot. Együtt „szedtük az almát”, ugráltunk, helyben futottunk és kacagva végeztük a testnevelők által vezényelt mozdulatsorokat. Az átmozgatás után az alsósok a focipályára vették az irányt, ahol az összes kicsi a tanítóikkal karöltve megtett egy kört. Az 5.-6.-osok az iskolánkat kerülték meg, míg a 7.-8.-osok a Kossuth útig száguldottak a pedagógusok kíséretében. Az iskola apraja nagyja élvezettel végezte a reggeli testedzést.
 
Míg a délelőtt a termékbemutatókról és az egészséges életmód megismeréséről szólt, 13 órától a sport vette át a fő szerepet. Rengeteg gyereket mozgattunk meg egyszerre, az előzetes nagy érdeklődés és a tetszetős programoknak köszönhetően. Láttunk kézi bemutatót, ahol a tanulók kedvet kaphattak a sportág kipróbálásához, majd megtekinthettünk egy meccset is.
 
A legnagyobb sikere a tanár-diák kosárlabdameccsnek volt, hiszen itt végre kiállhattak a nebulók és akár revansot is vehettek a tanáraikon. A csarnok megtelt és egy torokból hangzottak a szurkolások. a terem izzott, izgalmas mérkőzés kerekedett. Mindkét csapat kitűnően harcolt és nem csak remek hangulatot, hangos ovációt értek el, hanem azt is, hogy még többen kaptak kedvet ahhoz, hogy kipróbálják a kosárlabdázást. A szoros mérkőzést az eredmény is tükrözte, döntetlen alakult ki.
 
Közvetlen a csarnokbeli versengés után a football került az érdeklődés középpontjába. Három segítő is rendelkezésünkre állt, így profi stábbal vezényelhettük le, a meccseket, ahol majd minden osztály képviseltette magát felsőben (évfolyamonként 6 osztály). Színvonalas és szoros játékok alakultak ki, nagy harcok az évfolyamok és gyerekek között. Egyszerre három pályán folytak a küzdelmek, és mindegyiket népes szurkolótábor vette körül a barátokból, osztályfőnökökből verbuválódva. Végül az 1-es pályán az első helyet a 6.e, a másodikat az 5. d a harmadikat, pedig az 5. b szerezte meg. A 2-es pályán a 6. d vitte a prímet, közvetlen utána a 7.c, majd a 6.a végzett. A 3-as pályán a 8.d,7.e, 7,d lett a sorrend.
 
A nap végén mindenki győztesnek érezhette magát, hiszen nem csak tanultunk,de ki is próbálhattuk, milyen mozogni, egészségesen étkezni. Hihetetlen élményként gazdagodva, megtanultuk milyen az egy mindenkiért, mindenki egyért, mivel majd 1000 gyerekkel és közel 100 pedagógussal tornáztunk, futottunk, kosaraztunk, kézilabdáztunk és fociztunk együtt.
  
Sárréti Rita