Sportágválasztó 2014 október

2014. október 22. Megosztás Facebook-on

Az első évfolyam 2014. október 6-i sportágválasztója

Izgalommal vegyes várakozással várták az első osztályos gyerekek életük első sportágválasztó délutánját, lévén azt sem tudták, hogy mi fog velünk történni. A tanító nénik szerint különféle sportokat lehet ilyenkor kipróbálni és ez így is volt.

Először a táncterembe vitt az utunk, ahol a wing-tsun kung-fu alapjaival ismerkedtek meg a tanulók. Kelet-Európa vezető helyettese kalauzolt bennünket a kung-fu felé. Nagyon tetszett a gyerekeknek, amikor az önvédelmi módszereket ki is próbálhatták párokba rendeződve. Ezután egy pajzsot kellett különféleképpen ütni, ami szintén kiváló energia levezetés volt. A bemutatót meghajolva köszönték meg a mesternek.

Ezután mentünk a kistornaterembe, ahol a box-zsákok látványa újabb izgalomba hozta a kis nebulókat. Rövid történeti ismertető után természetesen itt is kipróbálhatták az erejüket, igaz volt hogy lábujjhegyen állva érték el a zsákot.

Gyors uzsonna után; az energiaveszteség miatt szükség is volt rá; lesétáltunk a sportpályához, ahol az íjászat rejtelmeibe vezettek be bennünket. Mondanom sem kell rögtön ki akarták próbálni az íjakat. Ez be is következett és nehéz volt őket tovább csalogatni utunk utolsó állomására.

Szerencsére ez a futball volt, amit azért vártak nagyon, mert a focit mindenki ismeri, szereti és űzi. Ennek ellenére tudtak az edző bácsik újat mutatni és fiúk-lányok egyaránt boldogan vezették a labdát lábbal, vagy amikor nem néztünk oda, akár kézzel is.
Összegezve egy igen tartalmas és fárasztó délutánt zártunk, de nagyon élveztük és akár holnap újra próbálkoznánk...

Tóth Krisztina tanító