Sport tábor

2014. február 23. Megosztás Facebook-on Sport tábor

Egy kis nosztalgia: általános iskolai tanulóként vettem részt utoljára iskolai táborban, most azonban felnőttként hosszú útra indulva tanár társaimmal a mi feladatunk volt a megszeppent gyereksereg irányítása, a „munkás” napok szervezése.

A nehéz búcsúzás után a buszon már oldottabb légkörben készültünk az előttünk álló kellemes napokra. Jó hangulatban, érdeklődően vártuk mindannyian a megérkezésünket a Parádfürdőn lévő sporttáborba. Célunk és feladatunk a gyerekek egészséges, tartalmas időtöltésének megszervezése a különféle programokon keresztül. Mindennapra érdekesebbnél érdekesebb terveink voltak, melyhez reméltük a jó idő megmaradását. Már a megérkezésünk napján feledhetetlen éjszakai túrában volt részünk, amit mindannyian kellemesen éltünk meg, de legalábbis emlékként már jót mulattunk rajta. Az éjszakai kincskeresés, a kareoki, a tábortűz, a disco, a bűvész varázslata szintén a jó mulatságok közé tartozott, ami örök élmény marad mindannyiunknak.

A nappali túráink is felejthetetlenek és nagyon strapásak voltak. Igazán jól esett az éjféli lefekvés mindannyiunk számára. Nem kellett álomba ringatni senkit sem, mindenki örült az ágyba kerülésnek. Az Ilona vízesés, a Sástói kilátó, a Kékestetői tévé torony, a Kalandpark megerőltető túráit feledtette a látvány, az élmény, melyet az Alföldön élő gyerekek csak ilyen kirándulások során ismerhetnek meg. A Bükkszéki fürdőn töltött kellemes nap mindenki számára élményekkel teli emlék maradt. A csúszdázás még a bátortalan kezdetek után is a nap fénypontja volt a fiúknak, lányoknak egyaránt. Szerencsére az idő is tökéletes volt e szép napunk eltöltéséhez. A Parádsasvári üvegfúvó mesterek, akárcsak a Parádfürdői üvegcsiszoló mester munkája mindenki számára nagyon érdekes volt, akár még a továbbtanuláshoz tippet is kaptak gyerekek.
A reggeli torna nem a nap fénypontja, de egy sportos tanulóknak követelmény az erőnlétük megtartása érdekében. A napi versenyekhez is kellett a bemelegítés, a foci, az asztalitenisz, a kosárlabdázás és a röplabdázás sérülésmentes teljesítéséhez.

Mindenki szívvel-lélekkel részt vett a csapatversenyeken versenyzőként és szurkolóként egyaránt, s a hét végén örömmel osztották szét az eredményekért kapott jutalom édességeket, iskolai eszközöket. Mindenki örömére nemcsak az első helyezettek kaphattak jutalmat. Az akadályverseny résztvevői pedig még gyerek pezsgőt is kaptak a jó teljesítményükért.

Az étkezések nem indultak zökkenő mentesen, az otthoni ellátás mindenkinek hiányzott, de aztán az „éhség nagy úr” címszóval már nem nagyon kellett noszogatni senkit sem a tányérok kiürítésére. A délutáni csemegék azért mindenkinek jól estek, egy kis plusz szendvics, egy kis dinnye bármikor jöhetett. A napok bármely szakában kapott édességek mindig lélek melegítően hatottak. A legnagyobb sikere azonban a bográcsban készült paprikás krumplinak volt, amelyben a csodálatos környezet és az előtte megtett hosszú túra nagy szerepet játszott.

Jövőre mindenkit nagyon nagy szeretettel hívunk és várunk táborunkba!

Hamarné Helmeczi Katalin

Kapcsolódó képgaléria