Német nyelvi tábor

2014. február 23. Megosztás Facebook-on

2013 nyarán, a sikeres TÁMOP-os pályázatnak köszönhetően közel 300 hajdúsámsoni kisdiák táborozhatott Parádon sport és nyelvi táborokban.

Július 22-én, hétfőn reggel indultunk a 30 fős csapattal, külön autóbusszal. Nagy izgalommal készülődtünk az útra.  Gyönyörködtünk a tájban, az alföldi síksághoz szokott gyerekeknek különleges élmény volt a hegyvidék, a kanyargós szerpentin út.

Délben érkeztünk meg, s birtokba vettük a tábort. Nekünk, a „németeseknek” a Muskátli Vendégfogadó adott szállást, 3-4 fős szobákban. Gabi bácsi, a házigazda igyekezett mindenben a segítségünkre lenni.
A „honfoglalás” után már az első nap tartottunk egy foglalkozást, tanultunk egy német dalt.
Este a sporttáborosokkal csillagtúrán vettünk részt. A gyerekeket ez sem merítette ki igazán, csak másnap hajnalban tudtak elaludni.

A hét minden napjára gazdag programokat szerveztünk. Minden nap tartottunk játékos hangulatú német nyelvi órákat, foglalkozásokat. Kedden Gyöngyösre utaztunk, ahol a Természeti Múzeumot és az Orczy-kastélyt látogattuk meg. A pálmaházban egzotikus állatok, növények között sétálhattunk. Szerdán a helyi kocsi múzeumot tekintettük meg, tárlatvezetővel.
Délután az Ilona-forráshoz túráztunk. Csütörtökön a palócház megtekintése után az ólomkristály csiszolás rejtelmeibe is betekinthettünk. Meglepetés ajándékot is készítettünk a gyerekeknek: mindenki kapott egy gravírozott poharat „Német nyelvi tábor 2013” felírattal. Este szalonnasütéssel zárult a nap.

Pénteken Parádsasvárra utaztunk, hogy az üvegfújás mesterséggel is megismerkedhessünk.
Hamar eltelt ez a hét, méltó befejezés volt az esti tábortűz a sporttáborosokkal.
Szombaton reggel indultunk haza, élményekkel gazdagodva.

Remélem, hogy a 2014-es nyári táborok legalább ilyen sikeresek lesznek.

A harminc gyermek tábori életét irányította:

Nagy Zsuzsanna
Vastagné Szűcs Gabriella
Nagy Jánosné
Egriné Nagy Éva