Koppány Kalandpark

2014. július 02. Megosztás Facebook-on Koppány Kalandpark

Izgalmas napra virradtunk 2014. május 24-én, szombaton. Arra készültünk, hogy az érdeklődő tanulókkal újra meglátogassuk a Koppány Kalandparkot...

Koppány Kalandpark
 
Izgalmas napra virradtunk 2014. május 24-én, szombaton. Arra készültünk, hogy az érdeklődő tanulókkal újra meglátogassuk a Koppány Kalandparkot. Az iskola előtt gyülekezett négybusznyi gyerek, ragyogó arccal és kissé türelmetlenül, reménykedve a programnak kedvező időjárásban.
Már az oda út is rejtett elég érdekességet a gyerekek számára, néhányan élvezték a kanyarokat, mások a ritkán látott stopposokat szemrevételezték.
Megérkezés után egy röpke eligazítást követően lepakoltuk a táskáinkat, és rögvest indultunk a terület kalandosabb része felé. Az a kis idő is jól telt, amíg sorban álltunk az akadálypálya előtt. Kellemesen elbeszélgettünk, felmértük lehetőségeinket. Csodás látvány tárult a szemünk elé: bármerre néztünk, akár a felszerelésért sorban állókra, akár a három pálya valamelyikét próbálgatókra, akár a büszkeségtől dagadó, már a pályán végigért nézelődőkre, mindenfele boldogságtól sugárzó gyerekarcokat láttunk minden korosztályból.
Ezután várt minket még a java: az akadálypálya meghódítása. Én és tíz bátor tanulóm nekivágtunk a feladatnak, ők a magasban, én a földön. Ők az akadályok legyőzésében igyekeztek jeleskedni a hármas erősségű pályán, én abban, hogy biztassam, segítsem őket, ha kell, vagy sebtapaszt ragasszak a felhorzsolt kezükre vagy lábukra, ha úgy hozná a sors. Szerencsére, vendéglátóink körültekintésének, a tanárok állandó jelenlétének és a gyerekek odafigyelésének köszönhetően semmi probléma vagy baj nem történt.
Miután a csapatomból mindenki kiélvezte a pálya minden adottságát, nem ért véget a mókázás. Páran maradtak a pálya környékén nézelődni vagy segíteni, mások sétáltak, beálltak focizni, labdázni vagy pingpongozni, tollaslabdázni. Én magam is részt vettem egyik-másik játékban.
Ez után az aktív nap után jólesett üldögélni a buszon hazafelé mindenkinek. Diákjaink élénken mesélték közben újonnan szerzett élményeiket. Még napokkal az esemény után is mondták, hogy igazán jól érezték magukat, és legközelebb is szívesen vennének részt hasonló programokon.
 
                                                                                                        Dr. Szabóné Kozma Zsuzsa