Idén is volt sporttábor Parádfürdőn

2014. szeptember 02. Megosztás Facebook-on Idén is volt sporttábor Parádfürdőn

Ezen a nyáron is sok gyerek eljutott a II. Rákóczi Ferenc általános iskolából Magyarország egyik legszebb helyére, Parádfürdőre. 4 turnus indult, 160 gyereket jutalmaztunk ezzel a nagyszerű lehetőséggel. Már tanév végén nagy izgalommal vártuk, hogy mikor jön el az az idő, hogy pakolhatunk a bőröndökbe.

Egy hetet töltöttünk el a gyerekekkel nagyon jó hangulatban és biztosítottunk Nekik napról-napra nagyon változatos programokat. A szálláshelyünk az Ilona-vízesés lábánál egy, az úttörőtáborokat visszaidéző hangulatos helyen található.

A hét elején csapatokat alkottunk, és sporttábor lévén egy-egy magyar sportolóról nevezték el a csapatokat a gyerekek.  Sok újat megtanultunk a híres magyar sportolókról, és a tábor végén a csapatok számot is adtak tudásukról. Minden gyerek értékelve, jutalmazva lett a tábor záró foglalkozásán. A gyerekeknek minden biztosítva volt egy hétig, napi háromszori-igény esetén többszöri - étkezés, programok, sportolási lehetőségek, új sportágakkal való megismerkedés. A kollegák igyekeztek felfedezni a tehetséges gyerekeket adott sportágakban, és őket külön fejleszteni. Biciklitúrára is elmentünk illetve ügyességi versenyeket szerveztünk Nekik. Az idő is legtöbb esetben kegyes volt velünk. Egy nap a strandolásról szólt, ahol az úszni már stabilan tudó gyerekeket felmértük és lehetőséget adtunk Nekik, hogy az úszómedencében sportolhassanak. Ellátogatott egyik este egy híres bűvész is hozzánk, aki mindenkit elkápráztatott ügyességével.

Napközben sokat túráztunk a gyerekekkel, illetve esténként éjszakai programok is várták Őket. A csillagtúrán egy erdei ösvényen kellett végigsétálni fejlámpával a fejünkön. Vártak minket „kincsek” is, amiket kincsvadászat formájában térképek segítségével, csapatokban elindulva kellett este megkeresni az erdőben. Amennyiben ez sikerült minden csapatnak, kinyílt egy ládika, amiben minden csapatot jutalom várta. A legbátrabbaknak volt lehetőségük bátorságpróbán részt venni, amit szintén nagyon élveztek a gyerekek.

Kollegáim nevében elmondhatom, hogy minden szempontból nagyon hasznos volt a gyerekek számára ez az egy hét, hisz belekóstolhattak abba, hogy hogyan kell együtt élni a társaikkal, alkalmazkodni, elfogadni a másikat. Emellett számos érdekes, fejlesztő programban vehettek részt. Nagyon örülünk neki, hogy volt ez a lehetőség azon sámsoni gyerekek számára, akik az iskolánkba járnak.

Jövőre is szeretnénk, ha lenne lehetőség azokat a gyerekeket elvinni jutalom táborba, akik ezt a tanév során mind tanulmányi eredményükkel, mind magatartásukkal megérdemlik.
 
Andó Emese
tanító

Kapcsolódó képgaléria