Idegen nyelvi vetélkedő

2014. február 23. Megosztás Facebook-on

Iskolánk az elmúlt tanévben egy TÁMOP-os pályázaton pénzt nyert a tehetséges tanulók fejlesztésére. A pályázat keretein belül újra lehetőség nyílt egy legalább 100 tanulót megmozgató nyelvi vetélkedő megszervezésére. A versenyen öt évfolyam tanulói vehettek részt: negyediktől a nyolcadik évfolyamig.

2013. november 7-én második alkalommal rendeztünk meg a vetélkedőt iskolánkban. A tanulók három külön csoportban versenyeztek: a 4. osztályos tehetséggondozós angol osztály tanulói egyénileg, az 5. osztályos németesek párban vagy trióban, illetve a felső tagozat négy évfolyamán angolt tanulók párban.
Az őszi szünet előtt a verseny előkészületi munkái zajlottak. A gyerekek érdeklődőek és igen motiváltak voltak, és nagy számban jelentkeztek a versenyre. Közel 190 gyerek készült a vetélkedőre. Elkészült a versenykiírás, a gyerekek megkapták a felkészüléshez szükséges útmutatást és az előzetes feladatokat. Az elmúlt tanévben az Egyesült Királyság és az Amerikai Egyesült Államok, tehát országismeret volt a témája a versenynek, most a felső tagozatos angolt tanuló gyerekek a szókincsükről, nyelvi, nyelvtani ismereteikről és az angol szavak kiejtéséről tanultakról adhattak számot. A németesek és a negyedikes angolosok is hasonló feladatokra készülhettek. Ezt követően a nyelvtanárok elkészítették a feladatokat.
Végül összesen 181 tanuló vetélkedett a különböző évfolyamokról: 17 negyedikes tanuló, 30 németet tanuló gyerek. Felsőben az angolt tanulók közül 26 ötödikes versenyzett. A legnagyobb érdeklődést verseny iránt a hatodikosok mutatták, 48 gyerek vett részt a versenyen. A 7. évfolyamosok versenyén 26 tanuló, a nyolcadikosokén 30 tanuló mérette meg a tudását. A gyerekek többsége jól felkészült a vetélkedőre. Sokféle érdekes feladat várt a tanulókra. Voltak nehezebb és viszonylag egyszerűbb, könnyebb feladatok is.

A vetélkedő eredményhirdetésére, melyen iskolánk 181 tanulója vett részt, 2013. november 15-én, az első tanítási óra előtt került sor.
Versenyzőink már izgatottan várakoztak az aulában. Az eltelt egy hét folyamán többször is érdeklődtek, hogy tudjuk-e már milyen helyezést, hány pontot értek el.
A szorgalmas és kitartó munka eredménye nemcsak diákjaikat, hanem minket, tanáraikat is örömmel és megelégedettséggel töltött el. Minden résztvevő lelkesen dolgozott a feladatlapokon, de csak néhányan nyújtottak kiemelkedő teljesítményt, amiért oklevelet és könyvjutalmat vehettek át.
 
A verseny dobogós helyezettjei következő tanulóink:
 
 
Német nyelv
5. évfolyam
 
I.   Sarkadi Patrik 5.e
     Radócz Ádám 5.e
 
II.   Ábri Anasztázia 5.c
      Horváth Elizabet 5.f
      Varga Klaudia 5.c
 
III.   Kéki Krisztina 5.c
       Szegedi Bianka Zsanett 5.c
 
IV.   Németi Ádám 5.f
       Szabó Kristóf 5.f

 
Angol nyelv
 
4. évfolyam
 
I.      Balla Zsanett                 88 pont
II.     Szabó Bence                               
III.    Vass Roland                            
 
5. évfolyam
 
I.       Nagy Cintia 5.d             122 pont
         Hüse Tamara 5.d
 
II.      Major Melissza 5.d       121 pont
         Hutka Dóra 5.d
 
III.     Erdőháti Nóra 5.d         106 pont
         Szilágyi Dóra 5.d
 
 
6. évfolyam
 
 
I.      Szabó Bence Péter 6.d       129 pont
        Filimon Ivett 6.d
 
II.      Lengyel Letícia 6.d              120 pont
         Szűcs Boglárka 6.d
 
III.     Dudok Fanni 6.d                   104 pont
         Menyhárt Adrienn 6.d
 
 
7. évfolyam
 
 
I.       Bota Márk 7.b                           147 pont
         Veres Balázs 7.b
 
II.      Horváth Károly 7.a                   122,5 pont
         Sándor Boglárka 7.a
 
III.     Hamar Gergő 7.a                     116,5 pont
         Nagy Márton 7.a
 
 
8. évfolyam
 
I.       Hetey Gabriella 8.b                    161 pont
         Darabos Enikő 8.b
 
II.       Mikó Patrícia 8.a                        157 pont
          Hajduk Angelika 8.a
 
III.      Balogh Gabriella 8.a                154 pont
          Szabó Rebeka 8.a
 
Az 5-8. évfolyam első helyezettjei a megyei nyelvi rejtvényfejtő versenyen képviselik iskolánkat 2013. december 9-én, Debrecenben.
 
Mindenkinek gratulálunk és további eredményes tanulást kívánunk!