Hatodikosok beszámolója az Egészségnapról

2015. március 02. Megosztás Facebook-on

Csütörtökön ismét megrendezték iskolánkban az egészségnapot, amit minden gyerek nagy örömmel fogadott. Különböző programokkal vártak minket. A reggelt azzal kezdtük, hogy lementünk a sportpályára, ahol zenére tornáztunk Kerekesné Balázs Anikó néni közreműködésével...

Egészségnap
 
Csütörtökön ismét megrendezték iskolánkban az egészségnapot, amit minden gyerek nagy örömmel fogadott.
Különböző programokkal vártak minket. A reggelt azzal kezdtük, hogy lementünk a sportpályára, ahol zenére tornáztunk Kerekesné Balázs Anikó néni közreműködésével. Ezután minden diák futott egy kört, majd folytatásként a tanulók megkapták az osztályfőnöküktől a különböző ízű péksüteményeket valamint gyümölcsöt és folyadékot. Utána a kisebédlőben bemutatták a változatos tejtermékeket, amelyeket később meg is lehetett kóstolni. A nagyebédlőben péksütemény kóstoltatásra került sor. Az aulába az egészséges életmódról tudhattunk meg újabb információkat. A végén zöldség-gyümölcs salátákat kóstolhattunk. Az I/5-ös tanteremben elmondták, hogy hogyan előzhetünk meg bizonyos kellemetlen dolgokat, például a stresszt.
A díszudvaron zumbázhattunk. Így telt a délelőtt.
Délután megrendezésre került a kiütő verseny, amiben mindenki keményen kivette a részét. Az I/4-es teremben egészségnapi vetélkedőn vehettek részt a tanulók. A tornateremben családi vetélkedőt is szerveztek, amelyben a szülők is részt vehettek. 4 órakor igazgató néni bezárta az egészségnapot, utána hazamehettünk.
Szomorú hír, de ez volt az utolsó ilyen sokrétű egészségnap. Mindenki nagyon jól érezte magát.
 
 Kovács Barbara 6. d
IV. Egészségnap
 
Negyedik alkalommal rendezték meg az iskolánkban az egészségnapot. Az egészségnap arra való, hogy ösztönözzék a gyerekeket arra, hogy próbáljanak odafigyelni, vigyázni az egészségükre.
Ezt a napot változatos programokkal, versenyekkel, némi sportolással valamint egészséges ételek kóstoltatásával tették érdekessé.
A nap kezdetén minden gyerek a sportpályán gyülekezett egy kis bemelegítő torna erejéig. A torna után minden évfolyam a saját területén futott egy kört. Ezután következtek a jobbnál jobb programok. Mi először egy előadást hallhattunk az egészségünk megőrzéséről. Ezután következett egy kis zumba. Nagyon érdekes volt, mert két remek táncos közreműködésével, zenével követtük a lépéseket. Később meg lehetett méretni a magasságunkat, a testsúlyunkat és a vérnyomásunkat is. Egy asztalnál nézegettünk különféle témájú könyveket. Ezután elmentünk egy bemutatóra, ahol meséltek nekünk az asztalra kitett tejtermékekről. Ezt követően meg is kóstolhattuk a finomságokat. Elmondhatom, hogy minden nagyon hamar elfogyott. Majd elmentünk meghallgatni a zöldségekről és a gyümölcsökről szóló előadást, melynek a végén kaptunk némi kóstolót is. Nagyon finom volt.
Ezek után megnéztük a pékáru bemutatót. Később évfolyamonként játszottunk kapitánylabdát.
Számomra ez az egészségnap egy élmény volt. Rengeteg dolgot megtanultunk az egészségünkről, olyanokat is, amelyeket korábban nem tudtunk. Szerintem mindenki jól érezte magát.
                       
 Hamar Bettina 6. d