Egészségnap a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

2014. február 21. Megosztás Facebook-on

A TÁMOP 3.1.4-12/2 pályázat keretében 2013. október 7-én Egészségnap megrendezésére került sor. A rendezvényen iskolánk valamennyi tanulója és tanára részt vett.

A nap zenés gimnasztikával indult a sportpályán, majd futással folytatódott. Az alsósoknál minden osztály körbefutotta a pályát. Az 5-6. évfolyam az iskolát kerülte meg, a 7-8. osztályosok a Kossuth utcát vették célba.
A megérdemelt reggeli után 9 órakor indultak a programok.
3 helyszínen elõadással és kóstolóval egybekötött termékbemutató zajlott. Zöldség-gyümölcs, egészséges pékáru és tejtermékek kerültek bemutatásra.
8 osztálynak pszichológusok tartottak konfliktuskezelési tréninget. Lehetett zumbázni és aerobikozni. Az elsõ osztályosok a helyes fogápolásról hallgattak elõadást, a 7-8-os lányok nõgyógyász elõadásán vettek részt. Az ötödikesek rajzfilmeken keresztül gyarapították tudásukat az egészséges életmódról.
Gyönyörû napsütésben indultak el a martinkai túrára a kerékpározást kedvelõ tanulóink.  4 pedagógus kísérte a közel 40 diákot. A túra útvonalát a polgárõrök biztosították.
Mindenki számára lehetõség nyílt vérnyomás, testtömeg index és vércukorszint mérésre. Nagyon sokan vették igénybe ezeket a szolgáltatásokat. Két könyvtáros közremûködésével könyvbemutatóra is sor került, ahol sok hasznos könyvvel ismerkedhettek meg a gyerekek.
A nap folyamán sor került Egészséges életmód vetélkedõre. 42 csapatban 126 tanuló adott számot felkészültségérõl. Ebéd után kezdõdtek a sport rendezvények. Volt kézilabda bemutató és meccs, valamint kosár- és labdarúgó mérkõzéseken küzdöttek tanárok, diákok egyaránt. A filmvetítés iránt is sokan érdeklõdtek.
Nagy sikere volt a családi sportvetélkedõnek, ahol 9 család küzdött a gyõzelemért.
A rendezvény 16 órakor ért véget. Mindenki fáradtan, de élményekkel gazdagon tért haza.
Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik önzetlenül segítettek abban, hogy ez a nap sikeresen megvalósulhatott.

Hajdúsámson, 2013. október 8.

Sándorné Sas Ildikó
igazgató

 

Csatolt fájlok:

Egeszsegnap.pdf