Egészségnap 2014. október

2014. november 11. Megosztás Facebook-on

2014. október 9-én már harmadik alkalommal rendeztünk az iskolában egészségnapot.

A nap tervezése és szervezése ismét komoly, összetett feladatot jelentett az iskolavezetésnek és a programokért felelős kollégáknak, dolgozóknak egyaránt.
Az osztályok forgószínpadszerűen látogatták a helyszíneket az osztályfőnökök vezetésével. Így sikerült az összes tanulónak részt venni a következő kiemelt programokon:
-       bemelegítő torna, reggeli futással
-       ismeretterjesztő előadások az egészséges tejtermékek, teljes kiőrlésű pékáruk, zöldség-gyümölcs fogyasztáshoz kapcsolódóan
-       az előadásokhoz mindenhol ételkóstolás is társult
-       táncos, zenés mozgás (zumba) az udvaron
Ezek mellett három évfolyam külön felvilágosító előadásokon vett részt, fogápolás- higiénia, szexuális felvilágosítás és a drogfogyasztás hatásai témakörökben.
További választható tevékenységek közül érdemes kiemelni a délutáni foci és kosárlabda meccseket, aerobik foglalkozásokat, egészséges életmódhoz kapcsolódó vetélkedőket, filmvetítést, könyvbemutatót, vérnyomás- és vércukormérést, a családok számára szervezett vetélkedőt és a kerékpártúrát is.
 
A gyerekek és tanáraik valamint a belátogató vendégek, családtagok egyaránt remekül érezték magukat a sok program, a kedvükre való lehetőségek tárháza élményekkel és új hasznos ismeretekkel gazdagított mindenkit.
A következő egészségnapot 2015. februárjában fogjuk szervezni és ide is szeretettel várjuk a város minden érdeklődő lakosát.
 
Oroszné Győri Magdolna