Családi vetélkedő

2014. február 18. Megosztás Facebook-on

Egy tartalmas nap az egészség jegyében

A tavalyi tanévben iskolánk vezetőségének köszönhetően intézményünk elnyert egy rendkívül színes, sokrétű pályázatot, amely lehetővé teszi, hogy tanulóink változatos, kreatív, tanulságos egyúttal ingyenes szabadidős programokon vehessenek részt. Okt. 7-én ennek a programkavalkádnak volt az egyik állomása a nagy sikerrel megrendezett egészségnap.
 
Hajdúsámson történetében korábban még nem volt példa hasonló rendezvényre, amelybe nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be tanulóink mellett a város lakói is. A rendkívül hasznos, érdekes napon minden az egészséges életmód jegyében zajlott, számos új információval bővíthette mindenki ismereteit a témával kapcsolatban. Nem mellékesen az elméleti tudnivalók mellett fontos szerepet játszott a gyakorlati megvalósítás.
 
A nap közös reggeli tornával indult, ahol kicsik és nagyok egyaránt átmozgatták izmaikat, majd futás következett a Kossuth utcán. A gyerekek ezt követően osztályfőnökeikkel és segítőikkel felmentek a tantermekbe megreggelizni. A menü igazán bőséges , vitamindús és egészséges volt. Tartalmas bemutatókat láthatott mindenki az egészséges tejtermékekről, pékárukról és zöldég-gyümölcsökről. A díszudvaron zumbára lehetett mozogni, mindemellett ismerkedni lehetett szakirodalmakkal és ingyenes vérnyomásmérés és testtömegmérés is szerepelt a repertoárban.
 
Kora délutántól kezdetüket vették a sportprogramok: foci, kézilabda, kosárlabda és aerobic is szerepelt a palettán. Rendkívüli sikere volt a családi sportvetélkedőnek, amelybe a településen élő szülők, illetve gyermekeik nagy számban kapcsolódtak be, benépesítve teljesen a tornacsarnokot. Janócsiné Luczi Klára fogta össze a programot, igazán kreatív, szellemes, gyorsaságot és ügyességet igénylő feladatokat sikerült összeállítania segítőivel együtt. A vetélkedő remek hangulatban zajlott, mindenki beleélte magát a versengésbe.
 
A hangulat is a tetőfokára emelkedett, a szurkolók hangpárbajt vívva, a kiáramló decibelleket nem sajnálva buzdították csapataikat. Két szülő és két gyerek alkothatott egy csapatot, kilenc feladatot kellett teljesíteniük. A játék során rengeteg eszköz segített a feladatok elvégzésében: karikák, kislabdák, ütők, gumilabdák és még sorolhatnám. A szülők igazán jól érezték magukat, kisebb időutazáson vettek részt, olyan volt elmondásuk szerint, mintha második gyerekkorukat élték volna át.
 
A gyerekek pedig a szokásos vehemenciával és lelkesedéssel vetették magukat a „ küzdelembe”. A játékok remek vetélkedést hoztak, sokszor a segítők alig tudták meghatározni a célba érkezők sorrendjét. A közel egy óra letelte után gyerekek és szülők egyaránt jelezték, hogy remekül érezték magukat és legközelebb is igényt tartanának erre a vetélkedőre.
 
A szervezés elsőrangú volt, köszönet érte Luczi Klára tanítónőnek! Igazán jó volt látni, hogy kicsik és nagyon egyaránt pazarul szórakoztak, önfeledten örültek minden megszerzett pontnak és célba érésnek. Nem mellesleg mozoghattak és egészségesen töltöttek el egy egész órát. A verseny végén igazgatónő átadta a jól megérdemelt jutalmakat. Innen aztán senki sem távozott üres kézzel! Egészséges ételekből álló ajándékcsomagokat kaptak a verseny résztvevői, akik igazán elégedetten távoztak az iskolából! Köszönjük a gyerekek és a szülők nevében a szervezőknek a lehetőséget, hogy megteremtették az esélyt az egészségnap létrejöttére!

Módis Tamás
 pedagógus