A programozás hetének legaktívabb iskolája

2016. november 22. Megosztás Facebook-on A programozás hetének legaktívabb iskolája

Az EU Code Week 2016-os pályázatán iskolánk elnyerte a „A legaktívabb iskola” kitüntető címet.

http://ivsz.hu/codeweek/eu-code-week-2016-palyazat-nyertesei/

Az EU Code Week a kódolás, a programozás hete Európában és a világ sok más országában. Ebben az időszakban Európa-szerte több millióan vesznek részt azokon a rendezvényeken, ahol megismerkedhetnek a programozással.
Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége által meghirdetett pályázatra 33 iskola nevezett be. A nevezés feltétele volt, hogy az intézmény kapcsolódjon be a nemzetközi EU Code Week programsorozatába 2016. október 15-23. között, szervezzenek minél több érdekes programot és ezekbe a lehető legtöbb érdeklődőt vonják be, majd azokat képekkel, videókkal örökítsék meg.
Az egész héten át tartó programsorozatban színes, érdekes, játékos foglalkozásokat, versenyeket rendeztünk tanulóinknak a kódolás témakörében. A rendezvényeken az összes résztvevő 1418 fő volt.
A rendezvényekről készült videók iskolánk honlapján és Youtube csatornáján megtekinthetők.

http://samsoniskola.hu/palyazatok/kodolas-hete/europai-kodolas-hete-iskolankban/524

Iskolánk rendezvényei és a szervezők a következők voltak:

A pályázat nyereménye 150.000 Ft értékű eszközcsomag a programozás és az informatika oktatásának támogatására, ami egy LEGO Mindstorms EV3 készlet.
A pályázat sikere a Kódolás hetének szervezőin kívül köszönhető azoknak a pedagógusoknak is, akik felkeltették a tanítványaik érdeklődését a programok iránt és természetesen a sok-sok érdeklődő tanítványunknak.
 

Zachar Zoltánné
szervező