„Határtalanul!” kirándulás Budapestre

2016. október 06. Megosztás Facebook-on

Az iskolánk nyertes lett a „Határtalanul!” című pályázaton és a megvalósítás első lépéseként az iskola hetedik osztályos tanulói elmehettek  Budapestre egy nagyon jó kirándulásra.

Mindenki izgatottanan várta a pénteki napot. Vajon milyen lesz a kirándulás? Az évfolyamból negyven tanuló utazott el a fővárosba. Útközben nagyon sok állatot láttunk a mezőkön. Eléggé hosszú út volt, de a hangulat jó volt a buszon. Amikor megérkeztünk Budapestre, akkor mindenki nézte az éppen nagyon forgalmas nagyvárost. Láttuk, hogy milyen sokan élnek itt. Néhány tanuló életében először járt a fővárosban Nagyon sok épületet, hajót, nevezetességet láttunk befelé menet. Sok turista lepte el az utcákat, hogy lássák milyen szép Magyarország.

Elsőnek a Hősök terére látogattunk el, ahol megnéztük a királyok és a nevezetes személyek szobrait. Itt is nagyon sokan voltunk. Ezután a következő állomás a Budai várban a Magyarság Háza volt. A bemutató termekhez egy hosszú és eléggé széles lépcső vezetett. Először megnéztünk egy kisfilmet, melyben elmondták, hogy a következő termekben mit fogunk látni. Kosztolányi Dezső által kiválasztott tíz legszebb magyar szóról lettek elnevezve a termek. A tíz legszebb magyar szó az ANYA, a GYÖNGY, a SZŰZ, az ŐSZ, a KARD, a VÉR, a CSÓK, a SÍR, a LÁNG, a SZÍV. A nyelvjárásokkal, a magyar irodalommal, a természeti kincsekkel, a magyaros ételekkel, a magyar hadtörténetekkel, az 1849-49-es forradalom- és szabadságharccal, a magyar építészettel, a magyar tudományos felfedezésekkel, a magyar logikai játékokkal, a magyar sportszerekkel találkozhattunk a termekben. Aztán átmentünk gyalog a Dunán a Lánchídon, elsétáltunk a parton a Parlamentig. Csodálatos volt a panoráma és nagyon sok turistával találkoztunk és köszöntöttük őket.

Azután még volt egy kis időnk és a kedves tanárok beengedtek minket a WESTEND-be körülnézni egy kis időre, mire megérkezik a busz. Nagyon jó volt a hatalmas épületben a barátokkal. Egy óra múlva jött is a buszunk, ami már készen volt, hogy hazavigyen minket.

Nagyon jól éreztem magam ezen a napon a jó programok és a jó társaság közt.


Bencze Szilvia
7. d