Robottechnikai szakköri program az iskolában

2017. január 25. Megosztás Facebook-on Robottechnikai szakköri program az iskolában

A Matehetsz a Tehetségek Magyarországa (EFOP3.2.1-15-2016-00001) kiemelt projekt keretében a csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására vonatkozó felhívására pályázatot nyújtottunk be 2017. januárban az intézményünkben folyó Lego EV3 Education robottechnikai és informatikai szakkör további működtetésére.

Összesen tizenöt tanuló vesz részt a Lego EV3  Mindstorm Education-ra épülő komplex programban. Célunk a térbeli tájékozódás fejlesztése, kombinációk, variációk létrehozása, mechatronikai alapok tanulása, a megépített robotok, gépek mozgásának programozása, illetve a szenzorok, kiegészítők működésének tanulmányozása, működésük alkalmazása.

A bevont tanulók bővebb ismereteket és gyakorlatot szerezhetnek a programban megjelölt területeken. Fő célkitűzésünk a logikus gondolkodás, tervszerűség, összefüggéslátás, a praktikus gondolkodás fejlesztése. A pályázat programeleme egy harminc fős tanulmányi kirándulás szervezése a debreceni Agora Tudományos Élményközpontba, ahol diákjaink játékos formában ismerkedhetnek meg tudományos és fizikai kísérletekkel, megfigyelhetik a bennünket körülvevő környezetben zajló jelenségeket, robottechnikával kapcsolatos ismeretek szerezhetnek, valamint betekinthetnek a kémiai folyamatok látványos világába. Programunk az előző tanévben sikeresen lebonyolított NTP-KKI-B-15 tehetségsegítő pályázat folytatása.


Jakubecz Sándor, Zachar Zoltánné
programfelelősök

Kapcsolódó képgaléria