„NEBRASKAI CSILLAGOS ÉG II.” pályázat

2016. szeptember 29. Megosztás Facebook-on

A tanév elején intézményünkből 9 tanító öt tanulócsoporttal jelentkezett az EFOP-3.2.1 15-2016-00001 „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt keretében megvalósuló a Magyar Templeton Program részét képező „Nebraskai Csillagos Ég II.” kutatásban való részvételre.
Az előzetes értékelés és a Bíráló Bizottsági döntés értelmében iskolánk is csatlakozhat ahhoz a kutatáshoz, melyben kb. 800 fő 5-8 éves korosztályba tartozó fiatal megfigyelése valósul meg.
A „Nebraskai Csillagos Ég” megfigyelési módszer az 5-8 éves gyerekek viselkedésének megfigyelésére kidolgozott eljárás, mely lehetővé teszi az egyéni tanulási preferenciák feltérképezését, megismerését, és a kiemelkedő képesség és kreativitás korai felismerését.
A jelentkező pedagógusok a saját osztályukkal pályáztak. A tanítók részt vesznek egy 10 órás felkészítő műhelymunkán, ahol megismerik a módszert, és felkészülnek a feladat szakszerű elvégzésére.
Nagyon örülünk a lehetőségnek, mert tanáraink így még jobban megismerhetik kis tanítványaikat, és a megfigyelési eredményeket felhasználhatják további pedagógiai munkájuk során.


Sándorné Sas Ildikó