Zene világnapja az iskolában

2014. október 02. Megosztás Facebook-on Zene világnapja az iskolában

Nagy sikert aratott a tanárok örömzenéje.

Yehudi Menuhin, a világhírű hegedűművész találta ki 1975-ben, hogy legyen egy nap, amelynek főszereplője a zene. „Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói.” – mondta Menuhin.


Így tettek a tegnapi napon a művészeti iskola kiváló tanárai, művészei. akik délelőtt az iskola folyosóin örömzenélésbe kezdtek, melyet a gyerekek hatalmas tapssal köszöntek meg. A  utcazenei dekorációért köszönjük a rajz és vizuális tanszaknak a  közreműködést!

A délután folyamán a zenélés már az iskolánk kapuján kívül folytatódott, ahol a gyerekeket váró szülők is aktívan bekapcsolódhattak a zene világnapjának ünneplésébe.

A világnap célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet és szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést.

Hajdú Sándor
művészeti tagozat