Ismerjük meg együtt a fúvós hangszereket!

2015. március 20. Megosztás Facebook-on Ismerjük meg együtt a fúvós hangszereket!

Ebben a hónapban egy rendhagyó házi koncertnek lehettek részesei iskolánk tanulói, ugyanis ellátogatott hozzánk a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának fúvósötöse, hogy egy hangszerbemutatóval egybekötött hangversenyt tartsanak nekünk.

Célunk az volt, hogy a gyerekek amellett, hogy egy szórakoztató koncerten vettek részt, megismerkedhettek a fúvósötös kamaracsoport tagjaival is, hiszen fontos és érdekes információkat tudtak meg a fuvola, oboa, klarinét, kürt és fagott hangszerekről. A délután két főszereplője a fuvola és a klarinét volt, reményeink szerint a gyerekek a koncert által kedvet kaptak ahhoz, hogy ők maguk is megtanuljanak ezeken a hangszereken játszani.


A koncert rendkívül jó hangulatban telt, olyan dallamok csendültek fel, amiket a közönség is nagyon jól ismer. Népdalfeldolgozások, ritmusos tánczenék és a komolyzene népszerű darabjai voltak repertoáron. A hangverseny zárásaként pedig A rózsaszín párduc mindenki által ismert témája hangzott el, amit kicsik és nagyok egyaránt élvezettel hallgattak. Ezt követően a gyerekeknek lehetőségük nyílt arra, hogy közelebbről is megnézhessék a hangszereket, és akadtak olyan bátor jelentkezők, akik ki is próbálták őket.

Kapcsolódó képgaléria