Mesés út a fény felé

2015. június 01. Megosztás Facebook-on Mesés út a fény felé

Pályázatot nyert a Művészeti Iskola

Rendkívül nagy örömmel tudatjuk, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett,
„A tehetséges fiatalok felkészítését végző, kiváló programmal dolgozó alapfokú művészeti intézmények támogatása”
című, NTP-AMI-14 kódjelű a hajdúsámsoni Művészeti Iskola által a pályázati kiírásra benyújtott, NTP-AMI-14-0106 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett
„Mesés úton a fény felé”
című pályázatunk, az oktatásért felelős miniszter döntése alapján
1.995.000 .- Ft
vissza nem térítendő támogatásban részesült.
A programmal a hajdúsámsoni Művészeti Iskola tehetségeit szeretnénk még több olyan ismerethez juttatni, melyeket tanórai kereteken belül nincs módunk átadni. Fontosnak tarjuk, hogy növendékeink megismerkedjenek azokkal az emberekkel, akik meghatározták városunk kulturális életét. Gyermekeink látókörét változatos programokkal (múzeum-, skanzen-, színház-, koncert- látogatás, hangszerkészítő műhely megtekintése, népdalgyűjtés, bábkészítés, gyakorlati tevékenységek) szeretnénk tágítani.
A pályázat anyaga átöleli a népzene, a néptánc és a népi festészet, bábkészítés területeit. Kapcsolódik a Fény nemzetközi éve, 2015. programhoz is.
A megvalósulás végén a három szakirány egy közös árny-bábjáték előadás keretében kapcsolódik össze, létrehozva egy közös produkciót, melyben a fény, a színpadi játék, a bábok mozgása, és a népzene ötvöződik egységgé.
Jakubecz Sándor
igazgatóhelyettes

Kapcsolódó képgaléria