KRUTILLA JÓZSEF ORSZÁGOS AKVARELLFESTŐ VERSENY – TISZAVASVÁRI

2014. április 27. Megosztás Facebook-on KRUTILLA JÓZSEF ORSZÁGOS AKVARELLFESTŐ VERSENY – TISZAVASVÁRI

Tiszavasváriban rendezték meg már harmadik alkalommal AZ ORSZÁGOS AKVARELLFESTŐ VERSENYT, melyre mi is beneveztünk

.Az elődöntőt itt az iskolában rendeztük meg azok között a művészeti-s gyerekek között, akik szeretnek festeni, szívesen dolgoznak akvarellfestékkel.
A téma kötetlen volt, tanulónként egy-egy db tiszta akvarell technikájú képet készíthettek. 11 tanulót munkáját küldtük el zsűrizésre, melyek közül 3 gyermek munkáját kiemelték:
Sümegi Katalin 7. e. és Bársony Vanessza 5. f. osztályos tanulókat behívták az országos döntőbe versenyezni, Mihály Réka 3. f. osztályos tanulót pedig tartalék versenyzőnek jelölték meg az április 12-én megrendezett döntőn.

A mezőnyök nagyon erősek voltak, 6 korcsoportban: az ország 25-25 legjobbja mérettetett meg. A gyerekek versszövegeket kaptak, s ehhez kellett a fantáziájukat szabadon eresztve ILLUSZTRÁCIÓKAT készíteniük.
Iskolánk tanulói dobogós helyezést ugyan nem értek el, de színvonalas munkájukra nagyon büszkék vagyunk, dicsőítve ezzel iskolánk hírnevét.

Az Apáczai Könyvkiadó igazgatója is jelen volt a zsűriben, s azt ígérte a versenyző gyerekeknek, hogy hamarosan könyvbe gyűjtik össze és kiadják a döntős versenyzők festményeit, szebbnél szebb illusztrációit.
 
Bizakodva várjuk a következő tanév megmérettetését!
 
Tóthné Kovács Ilona
rajz-művészeti tanár

Beszámoló a versenyről - videó

Kapcsolódó képgaléria