Fociidény

2018. május 28. Megosztás Facebook-on Fociidény

Idén is februárban kezdődött el a labdarúgó szezon. A szezonnyitó – hagyományainknak megfelelően – a Rákóczi Kupa versenysorozat volt. A hatalmas népszerűségnek örvendő bajnokságra majdnem minden osztály nevezett. A fiúknál 19 csapat indult, a lányoknál pedig 6 csapat indult harcba a Kupa elnyeréséért. A február végén induló és egy hónapig tartó bajnokság meccsei végig kiélezett küzdelmet hoztak, s az érzelmek teljes skáláját megfigyelhettük az egyes mérkőzéseken. A selejtezőket sikeresen végigküzdő évfolyamonkénti győztesek korosztályuknak megfelelően (5-6. és 7-8.) egy ki-ki meccsen döntötték el a végső bajnokok személyét.  A színvonalas és izgalmas döntőket végül a fiúknál az 5. a és a 7. e, míg a lányoknál az 5. f és 8. c osztály csapatai nyerték meg, és lettek a Rákóczi Kupa büszke tulajdonosai.

Idén az időjárás viszontagságai miatt csak áprilisban tudott elindulni a Diákolimpia versenysorozata. A Diákolimpiai labdarúgó versenykiírás területi alapon és korosztályos rendszerben szervezett bajnokság az ország összes általános iskolája részére. Idén 4 korcsoportban neveztünk. A versenysorozat felmenő rendszerű, körzeti bajnokság, megyei elődöntő, megyei döntő és végül az országos döntő.

2018. április 10-én a II. korcsoport képviselői megnyerték a körzeti bajnokságot, és továbbjutottak a megyei elődöntőbe, ahol végül hatalmas küzdelemben a harmadik helyen végeztek. Gratulálunk a csapat tagjainak, Balogh Krisztiánnak, Birinyi Istvánnak, Bordás Máténak, Csibi Attilának, Dudás Attilának Horváth Nándornak, Kanalas Róbertnek, Komlósi Andrásnak, Nyikos Mihálynak, Tassonyi Róbertnek és felkészítő tanáruknak Kórász Sándornak.

2018. április 12-én a III. korcsoport iskolai válogatottja szintén megnyerte a körzeti bajnokságot, és a megyei elődöntőn szintén bronzérmesek lettek. Gratulálunk a csapat tagjainak Bereczki Zalán, Bugyi Csaba, Erdős Roland, Horváth Tamás, Kanalas Csaba, Kanalas Norbert, Kanalas Róbert, Kiss Balázs, Komlósi András, Sándor Gábor, Szallai Bence, Tassonyi Attila és felkészítő tanárunknak Vadászné Szőke Magdolnának.

2018. április 19-én a IV. korcsoport megnyerte a körzeti bajnokságot, és 2018. április 25-én továbbjutott a megyei elődöntőből a megyei döntőbe. 2018. május 03-án a megyei döntőben az ötödik helyet szerezte meg csapatunk. A csapat tagjai Bordás Ádám, Boróczki Dániel, Horváth Dániel, Horváth Sándor, Hutka Dominik, Kiss József, Makula Ágoston, Márkus István, Ónodi Richárd, Szabó Zoltán, és felkészítő tanáruk Vadászné Szőke Magdolna.

2018. április 13-án a III-IV. korcsoportos lányok Nyíradonyban harcolták ki a megyei elődöntőbe jutást. 2018. április 20-án a Hajdúdorogon rendezett megyei elődöntőből is továbbjutottak. 2018. április 26-án a Hajdúsámsonban rendezett megyei döntőn negyedik helyen végeztek. Gratulálunk a csapat tagjainak Agárdi Boglárka, Balla Zsanett, Balogh Dóra, Balogh Orsolya, Erdőhegyi Viktória, Győri Fanni, Korán Katalin, Papp Boglárka, Renge Dzsesszika, Szabó Diána és felkészítő tanárunknak, Vadászné Szőke Magdolnának.

2018 márciusában, áprilisában és májusában zajlottak le az MLSZ által szervezett Bozsik Intézményi Program labdarúgó versenyei. Ez a versenysorozat a nem igazolt gyermekek részére biztosít versenyzési lehetőséget, az összes évfolyam részére, 1-8. osztályosokig. Iskolánk tanulói 8 csapattal neveztek a bajnokságra. Mivel ez a program grassroots típusú, vagyis a szabadidős labdarúgást helyezi a központba, ezért a legnagyobb eredmény maga a részvétel. Ennek ellenére szerencsések vagyunk, hogy ilyen hatalmas létszámmal tudtuk képviselni iskolánkat a különböző fordulókban, és nem mellesleg a meccsek döntő többségét is megnyerik a hajdúsámsoni csapatok.


A cikket írta:

Vadászné Szőke Magdolna

testnevelés, földrajz