Tanévnyitó ünnepség

2019. szeptember 04. Megosztás Facebook-on Tanévnyitó ünnepség

Szeptember 2-án reggel csengőszóval indult a 2019-2020-as tanév. A tanévnyitó ünnepségen nemcsak a több mint kilencven mosolygós elsősnek örülhettünk, hanem azokat a diákokat is köszönthettük, akik intézményünk első gimnáziumi osztályában kezdték meg középiskolai tanulmányaikat.

Antal Szabolcs polgármester úr ünnepi beszédében kiemelte, hogy az intézményben egy remek, tenni akaró és gondoskodó közösség dolgozik a gyerekek előrébb jutásának érdekében. Az elmúlt évek oktató-nevelő munkáját, közösségépítését tekintve az első osztályos szülők jó döntést hoztak, hiszen a helyi középiskola beindításával még több lehetőség nyílt az intézményben tanuló diákok számára, hogy az általános és középiskolai tanulmányaik befejeztével továbbtanuljanak vagy munkahelyekhez jussanak. Ennek érdekében munkálkodott együtt az eddigiek során is a város és az iskola.

Bujdosó Tibor igazgató úr tanévnyitó beszédében hangsúlyozta az iskola felelősségét a gyermekek sorsának alakításáért, hiszen néhány év múlva tanulóink a társadalom építő tagjai lesznek. Nagy talány az emberi sors, de mindenki számára megadatik az az út, amely őt áldottá tudja tenni. Az viszont nem mindegy, kik hatnak rájuk, kik befolyásolják őket. Régi és új diákjaink ebből a szempontból is jó helyen vannak, ugyanis iskolánkban elkötelezett, gyermekszerető kollégák segítik, támogatják a tanulókat. Az intézmény legfontosabb dolga, hogy jó irányba vezesse a gyerekeket, folyamatosan értékeket közvetítsen feléjük, s ebben folyamatosan elkötelezettek vagyunk. Büszkék lehetünk elért eredményeinkre, az intézményben dolgozók munkájára, melyet az iskolába látogatók mindig elismernek, és méltatják az itt folyó tevékenységet.

Jelentős mérföldkő az intézmény és Hajdúsámson életében a gimnázium indítása, mely minden településen pozitívan befolyásolja a város jövőjét. A fenntartóváltás idején fogalmazódott meg az iskolai fejlesztési tervben, hogy öt éven belül szeretnénk a középfokú oktatást beindítani. Nagyon örülünk annak, hogy ez megvalósult az idén, és jövőre a középiskolások már az új épületben kezdhetik a tanévet. Igazgató úr megköszönte, hogy mindebben támogatta a város az intézményt, hiszen az együttműködéssel közösen segítjük a gyermekek jövőjét, mely közös ügy, közös feladat.

Az ünnepségen megjelent diákok, szülők, intézményi dolgozók és a meghívott vendégek egy igazán színvonalas rendezvényen vehettek részt, elismerés és köszönet illeti a szervezőket és a műsorban résztvevőket.

Eredményes, sikerekkel teli tanévet kívánunk diákoknak, szülőknek, pedagógusoknak egyaránt!

Kérjük, tekintsék meg az ünnepségről készült videót: Tanévnyitó ünnepség


A cikket írta:

Nábrádi Mihály

igazgatóhelyettes