Pedagógusnap (2019)

2019. június 03. Megosztás Facebook-on Pedagógusnap (2019)

A pedagógusokat köszöntöttük május 30-án az aulában. Az ünnepségen Antal Szabolcs polgármester úr, valamint Kovácsné Villás Katinka, a Szülői Tanács vezetője köszöntötte a pedagógusokat, s mindketten elismerően szóltak az intézményben folyó munkáról. Ünnepi műsorral a Kicsinyek kórusa és a művészeti iskola növendékei ajándékozták meg az egybegyűlteket.

Ebből az alkalomból több munkatársunk kapott díjat kimagasló, példaértékű munkájáért.

A 2018-2019-es tanévben a Hajdúsámson Város Önkormányzata által adományozott Pedagógiai Díjat Kincsesné Kirtyán Mária és Jakubecz Sándor vehette át polgármester úrtól.

Kincsesné Kirtyán Mária a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett földrajz-rajz szakos tanári diplomát, és 1995-ben került először a sámsonkerti tagintézményünkbe.

Rátermettségét, szakmai felkészültségét hamar bizonyította, így az iskolaegység vezetésével bízták meg. Az egyre nehezebb feladatok során kiderült, hogy nagyon megbízható, munkájára igényes kolléganő, aki mindig fontosnak tartotta a további tanulást, önképzést is. 2013-ban vizuális- és környezetkultúra szakos okleveles tanárként végzett.

A köznevelésben bekövetkezett változások hatására 2014-ben újabb tanúsítványokat szerzett, melyek feljogosítják arra, hogy szakértőként is tevékenykedjen. Részt vesz a pedagógusminősítési eljárásokban országosan és helyben is. Komoly irányító és szervező munkát végez 2011 óta mint munkaközösség-vezető. Kollégáival jó a kapcsolata, vezetői számíthatnak rá.

Rendszeresen bekapcsolódik az iskolai és városi rendezvények szervezésébe, rendezésébe. Különösen ízléses, kreatív díszleteivel, dekorációival rendre elismerést arat a résztvevők körében.

Egész pályája során nagyon fontos számára a közösségfejlesztés, mely nemcsak a tanulókra terjed ki, hanem a szűkebb és tágabb felnőtt közösségekre is.

Jakubecz Sándor 1987. szeptember 1-jén kezdte meg pedagógiai munkásságát az intézményben képesítés nélkül, az eltérő tantervű tagozaton. 1990-ben általános iskolai tanító diplomát szerzett, s ezzel egyidőben elvégezte a népművelés szakkollégiumot.

A fogyatékos gyermekek iránti őszinte szeretete, embersége, elkötelezettsége a mai napig jellemzi munkáját. Érdeklődése e területen nem csökkent, így 2000-ben az Eötvös Lóránd Tudományegyetem tanári szakán gyógypedagógiai tanári diplomát szerzett.

Ezt követően gyógypedagógusként az SNI tanulók fejlesztésével foglalkozott, emellett nagy gondossággal szervezte ezeknek a tanulóknak a szabadidős tevékenységét is.

Folyamatosan képezte magát, 2010-ben közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga szakirányú szakképzettséget, ebben az évben rajz- és vizuális kultúra okleveles tanári diplomát szerzett.

2007. június 22-től üzemeltetési és nevelési igazgatóhelyettes. 2011. március 1-től június 30-ig az intézmény megbízott igazgatója lett. 2011-től feladatköre kibővült a művészeti tagozat feladatainak irányításával.

Jelenleg is a művészeti iskola igazgatóhelyettese. Kollégáival rendszeresen szervezik a különféle művészeti programokat, de nemcsak szervezője, hanem hangaszeres tudásával aktív résztvevője is az iskolai, a városi és sok esetben a városon kívüli rendezvényeknek. 

Munkáját felelősségteljesen, nagy szeretettel, odaadással látja el. Nagy lelkesedéssel szervezi és vezeti évek óta a „Határtalanul” pályázat keretében a hetedikes tanulók kirándulásait, fontos számára, hogy jó kapcsolatot építsen ki a hazánktól elszakadt magyarokkal. A honvédelmi nevelés terén is sikeres munkát végez, és jelentős szerepet vállalt a 20. Rákóczi-héthez kapcsolódó rendezvénysorozat megszervezésében.

Ebben a tanévben Év dolgozója díjat kiváló belső gondozói tevékenységéért Kondorné Tóth Mónika szociálpedagógus, az Év pedagógusa díjat kiemelkedő szakmai munkájáért – a pedagógusok szavazatai alapján – Molnár Orsolya tanítónőnek és Vékony Andrea tanárnőnek adta át Bujdosó Tibor igazgató úr.

A kitüntetett munkatársainknak szívből gratulálunk, és további sikereket kívánunk!


A cikket írta:

Nábrádi Mihály

igazgatóhelyettes

Kapcsolódó képgaléria