Emlékezés 1848. március 15-ére

2015. március 17. Megosztás Facebook-on Emlékezés 1848. március 15-ére

Március 15. Ezen a napon arra a napra emlékeztünk, amely elindította a magyar nemzet szabadságharcát. Dicső ünnepe volt ez a nap az ifjú szabadságnak.

Március 15-e jelképpé vált, nemzetünk szabadságszeretetét, szabadság utáni vágyát fejezi ki.
 
A márciusi ifjak nagy üzenete a márciusi ébredés, a márciusi lobogás, a márciusi akarat, a márciusi tenni és változtatni tudás.
 
A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI ebben a tanévben is méltón megemlékezett a történelmi eseményekről, a márciusi ifjakról. Azokról a bátor fiatalokról, akik elindítottak valamit, akik szívügyüknek érezték a haza sorsát.
 
A 4. évfolyamból közel 70 tanuló vett részt az ünnepi műsorban, amit nagy lelkesedéssel és összefogással szerveztek meg a negyedik évfolyamon tanító pedagógusok. Példaértékű volt az összefogás, amivel a gyerekeket lelkesítettük, irányítottuk. Köszönjük a szülők segítségét is!
 
A visszatekintés, a közös emlékezés erősíti a hitünket, összetartozásunkat, egymás iránti tiszteletünket. Március 15-e legfontosabb üzenete, hogy a közös célokért, közös akarattal nagy összefogással lehet küzdeni.
 
Őrizzük és tiszteljük azok emlékét, akik mind egyet akartak. A költőét, aki talpra szólította a nemzetet, a márciusi ifjakét és a honvédekét, akiknek életüknél fontosabb volt a haza szabadsága.
 
Hiszen mind egyet akartak…
 

Kapcsolódó képgaléria