Ballagás 2017-2018.

2018. június 21. Megosztás Facebook-on Ballagás 2017-2018.

Idén június 16-án búcsúzott intézményünktől 87 ballagó diák. Az alkalomhoz méltó módon feldíszített belső udvaron a meghívott vendégek sokasága várta a jól ismert ballagási dallamokra bevonuló nyolcadik osztályosokat. Az ünnepélyes zászlóátadást követően Bujdosó Tibor igazgató úr ünnepi beszédében köszöntötte a megjelenteket, méltányolta az iskola falai között zajló áldozatos munkát, megköszönte a szülők bizalmát, együttműködését, és útravalóul hangsúlyozta a hála, a felelősségvállalás, valamint az értékekhez ragaszkodás fontosságát.

Az ünnepi műsorban a Kicsinyek kórusa, valamint a pedagógusok közössége egy-egy gyönyörű dallal, az elsősök szavalattal, a hetedikesek búcsúztató verssel és beszéddel köszöntek el a végzősöktől, majd a nyolcadikosok búcsúzó beszéde hangzott el.

A ballagási ünnepségen hagyomány, hogy munkájuk elismeréseként megköszönjük minden osztály szülői munkaközösségének a sokéves együttműködést. A virágcsokrot az SZM-elnökök (Galláné Bujdosó Edina, Tar Lajos, Sepsiné Fejes Zsófia, Kucskárné Nagy Enikő) vették át.

Ezt követően azok a diákok kaptak jutalmat, akik öregbítették iskolánk hírnevét, példamutató tagjai voltak a tanulói közösségnek: Bencze Szilvia (8. d) és Sepsi Anna (8. d) nyolc éven keresztül kitűnő bizonyítvánnyal zárták a tanévet, Fábián Zsolt (8. d), Ujj Ádám (8. d), Mozga Kitti (8. c), Szentannai Kristóf (8. c) és Bordás Zoltán (8. c) jeles tanulóként érdemeltek dicséretet. Becze Szilvia és Sepsi Anna kimagasló eredményeikért megkapták az Iskolánkért kitüntető díjat.

Kiemelkedő közösségi munkája elismeréseként könyvjutalmat vehetett át Gazdik Alexandra (8. a), Tar Anasztázia (8. c), Olajos Szilvia (8. d), Sitku Vivien (8. e) és Osváth Annamária (8. d). Évzáró dicséretet kaptak az országos és megyei versenyeken kiváló helyezéseket elérő leány és fiú labdarúgócsapatok jó sportolói: Balla Zsanett, Balogh Dóra, Balogh Orsolya, Erdőhegyi Viktória, Korán Katalin, Papp Boglárka, Renge Dzsesszika, illetve Boróczki Dániel, Horváth Sándor, Hutka Dominik és Szabó Zoltán. 

Köszönetet mondtunk Czirják István 8. d osztályos tanulónak is, aki szorgalmasan és gyakran végzett ügyeleti munkát, segítve ezzel a házirend betartását.
Az ünnepség végén a ballagó nyolcadikosok elengedték a léggömböket, és velük – jelképesen – az itt eltöltött éveket. Kívánunk mindannyiuknak szorgalmat, kitartást és jó szerencsét a választott pályájukon!   

Az ünnepség megszervezéséért és lebonyolításáért köszönet illeti Oroszné Győri Magdolna igazgatóhelyettest, a hetedikes osztályfőnököket és diákokat, valamint a közreműködő felnőtteket s gyerekeket.

A ballagásról készült videót iskolánk youtube csatornáján tekinthetik meg a következő címen: https://www.youtube.com/watch?v=VafVVidU1o8


A cikket írta:

Nábrádi Mihály

igazgatóhelyettes

Kapcsolódó képgaléria