„Verskommandósok” árasztották el iskolánkat

2016. április 12. Megosztás Facebook-on „Verskommandósok” árasztották el iskolánkat

József Attila születésnapja immár 51 éve a költészet napja Magyarországon. Erre az alkalomra a 6. b, a 7. b és a 7. c osztályból 39 tanuló „verskommandót” alapított.
 

A magyar költészet gazdag tárházából válogatva több mint 80 verset írtak le és helyeztek ki a folyosókon a költészet napja reggelén. Íme az "akciófilm" :) 

https://www.youtube.com/watch?v=YSkSY5RnzAI


A kellemes meglepetésért – hiszen a készülődés teljes titokban folyt – sok köszönetet kaptunk.

Az "összeesküvésben" részt vett diákjaink: szereplő lista.


A nap délutánján 42 tanuló a Játék a verssel című foglalkozáson vett részt. A foglalkozás elején Örkény István Ballada a költészet hatalmáról című egypercesével ismerkedtek meg a gyerekek. Ezt követően több érdekes feladat közül választhattak. Szófelhőket készítettek magyar költők versei alapján. A kortárs költők közül Varró Dániel és Orgoványi Anikó verseihez nyúltak szívesen a gyerekek, a „klasszikusok” közül József Attila, Szabó Lőrinc, Nemes Nagy Ágnes, Nagy László, Petőfi Sándor, Szép Ernő, Csanádi Imre, Áprily Lajos költeményeiből készültek szófelhők. 


Nagy sikere volt a versfaragó feladatoknak is. Megadott versritmusra, rímekre, alliterációkra épülő verseket alkottak a tanulók.  Voltak, akik az eszperente versírással is megpróbálkoztak. A jó hangulatú délutánon igazán remek alkotások születtek.


Az élményeken kívül egy – egy könyvjelzőt vihettek haza emlékül az újdonsült költőpalánták.


szervező: Zacharné Tünde

Kapcsolódó képgaléria