„Tölgyfától tölgyfáig” (Harangi Imre-emlékév)

2016. szeptember 19. Megosztás Facebook-on  „Tölgyfától tölgyfáig” (Harangi Imre-emlékév)

Harangi Imre-emlékév

Hajdúsámson és Nyíradony leghíresebb olimpikonjának, Harangi Imrének tiszteletére rendezett programon vettek részt iskolánk pedagógusai, diákjai.

2016-ban ünnepeljük Nyíradony és Hajdúsámson leghíresebb olimpikonjának, Harangi Imrének az 1936-os berlini olimpián elért első helyezésének a nyolcvanadik évfordulóját. 1936-ban az akkor friss aranyérmes győzelmének emlékére két tölgyfát ültettek a számára két legfontosabb településen, az egyiket szülőhelyén, Nyíradonyban, a másikat lakóhelyén, Hajdúsámsonban. Az olimpiai bajnoki cím megünneplését célozta a Hajdúsámson Város Önkormányzata és Nyíradony Város Önkormányzata által gondozott és szervezett közös program, amellyel a Harangi-emlékév keretén belül, 2016. szeptember 3-án az olimpiai tölgyek ültetésének 80. évfordulójára emlékeztek. Iskolánk is aktívan képviselte magát a programsorozatban. A rendezvényeken (ünnepélyes megnyitó, koszorúzás) a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI-t Oroszné Győri Magdolna, Vadászné Szőke Magdolna, Kerekesné Balázs Anikó és Borsos Tamás képviselte. Az emlékváltóban iskolánk 10 tanulója vett részt: Hutka Dominik 7.c, Szabó Zoltán 7.c, Kiss József 6.e, Kiss László 6.a, Szilágyi Gábor 6.c, Bordás Ádám 6.e, Vámos Csaba 6.e, Kanalas Dániel 8.b, Erdőhegyi Balázs és Mikó Balázs 8.b. osztályos tanulók, akik egymást váltva futottak át Hajdúsámsonból Nyíradonyba „tölgyfától tölgyfáig”.  A nagy meleg, és a terep kihívásai ellenére kiválóan teljesítettek a fiúk. Büszkék vagyunk rájuk. A hajdúsámsoni csapat ezután részt vett a Nyíradonyban rendezett megemlékezésen, koszorúzáson, és megtekintette a Harangi-kiállítást is. Valamennyi résztvevőnek köszönjük a részvételt.

A programról készült dehir videó a következő linken érhető el: http://www.dehir.hu/videogaleria/harangi-imrere-emlekeztek-samsonban

Vadászné Szőke Magdolna

Kapcsolódó képgaléria