RÉSZVÉTEL A SZEPTEMBERI VÁROSI PROGRAMOKON

2017. október 06. Megosztás Facebook-on RÉSZVÉTEL A SZEPTEMBERI VÁROSI PROGRAMOKON

Településünk szeptember hónapban két országosan meghirdetett programhoz is csatlakozott.

2017. szeptember 15-17. között megrendezett TESZEDD! - ÖNKÉNTESEN A TISZTA MAGYARORSZÉRT!

Az önkormányzat 2017. 09.16-ra szervezte a szemétszedést. Iskolánkat egy maroknyi 5. c osztályos kis csapat képviselte. A gyerekek segítségére volt Urbánszki Károlyné képviselő. Az akcióhoz kaptak kesztyűt és szemetes zsákot is. Ez a program egybeesett a településen zajló lomtalanítással, így az akció igen sikeresnek bizonyult. A fáradságos munka jutalma egy finom ebéd volt.


Mobilitás hét 2017. 09. 16-22.

Városunkban a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Közművelődési és Muzeális Intézmény szervezte Mobilitás heti és Autómentes nap programját.
Természetesen a hagyományokhoz híven ehhez a megmozduláshoz csatlakozott iskolánk.
A Mobilitás héten az alsósoknak öko-foglalkozás volt: "Legyél te is a Föld barátja" címmel. Itt hasznos információt kaptak az környezetvédelemről, környezettudatos magatartás alakításáról és az újrahasznosításról.

2017. 09.22-én az „Autómentes napon” a nagyok bringás felvonuláson, kerékpártúrán vehettek részt. A kicsik nagy örömére a rendőrség, a tűzoltóság bemutatót tartott.  Volt kisvonatozás, öko-foglalkozás, tandem kerékpározás, rollerezés is. Nagy sikert aratott a tolerenciapark bemutatója. Ezen a napon először volt lehetőség, hogy a rendőrség regisztrálja a kerékpárokat.
Ismét egy nagyon mozgalmas napnak lehettünk részesei. Köszönjük a szervezőknek!


Vastagné Szűcs Gabriella
mk.vezető

Kapcsolódó képgaléria