Nyelvelő verseny

2018. május 07. Megosztás Facebook-on Nyelvelő verseny

2018 áprilisának végén került megrendezésre második alkalommal a Nyelvelő anyanyelvi verseny intézményünkben. Az idei vetélkedőn is iskolánk tanulóival a debreceni Lilla Téri Általános Iskola lelkes diákjai versenyeztek. A tudáspróba kellemes hangulatban telt.
A versenyeredmények elbírálásakor külön értékeltük az 5. illetve a 6. évfolyamos diákokat. A verseny mindkét körben igen szorosan alakult, egy-egy pont döntötte el a sorrendet.
Az 5. évfolyam kategóriájában 32-en versenyeztek egymással. Az első helyezett Ludmány Marcell lett a Lilla téri iskolából, a második díjat Szűcs Brigitta nyerte el, aki szintén a Lilla Téri Iskolából érkezett, a harmadik helyezést a mi nebulónk, Veress Zsuzsanna érdemelte ki. Őt a következő tanulók követik 4-7. helyezettként: Murvai Csaba, Lippai Kinga, Papp Viktória, Kukola Kende és Szabó Gabriella.
A 6. évfolyam kategóriában 23 tanuló mérte össze tudását. Az első és a második díjat szintén Lilla Téri versenyzők kapták, Szecsei Kamilla és Ludmány Boglárka személyében. A harmadik helyezett itt is hajdúsámsoni tanuló lett: Sas Dorina. A 4-7. helyen állnak: Sipos Dorina, Gyöngyösi Bernadett, Kulcsár Dóra, Nagy Balázs.
Reméljük, hogy jövőre még több iskola vállalja a megmérettetést a játékos, de logikai gondolkodást is igénylő nyelvtani (helyesírási és nyelvhelyességi) feladatokat tartalmazó versenyen.
Minden résztvevőnek gratulálunk! Köszönjük a lebonyolítást végző és a versenyzőket felkészítő pedagógusok, valamint a technikai segítők munkáját!


A cikket írta:

Dr. Szabóné Kozma Zsuzsa

magyar nyelv és irodalom

Kapcsolódó képgaléria