Kultúrkatarzis

2016. április 26. Megosztás Facebook-on Kultúrkatarzis

2016. április 4-én fergeteges élményben volt része iskolánk igazgatónőjének és intézményünk néhány pedagógusának. Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy iskolánk egykori tanulói – Tar Dániel és Tar Viktor – meginvitáltak bennünket a Víg Kamaraszínházba a Pippin című musical bemutatójára.

A meghívásban önmagában semmi különleges nem lenne, viszont egykori tanítványaink főszerepet játszottak a produkcióban, s ez máris pikantériát ad a történetnek.

Dani és Viktor kiemelkedő tanulói voltak iskolánknak, mindketten számos alkalommal öregbítették jelentősen annak hírnevét. Több vers-és mesemondó versenyen vettek részt, szereztek kiemelkedő helyezéseket, elismeréseket. Rendszeresen részt vettek iskolánk ünnepi műsoraiban, katarzis élményt okozva a hallgatóságnak.

Igazán megtisztelő volt, hogy a gyerekeknek eszükbe jutottunk a bemutató alkalmából. Jó érzés azt látni, tudni, hogy ezek a fiúk valamikor tőlünk indultak, s lám kitartó munkával, lelkesedéssel milyen magaslatokba jutottak, hogy a mi munkánk is benne van mindebben. S ez még csak az út eleje. Jómagam Danit korábban csak verset mondani hallottam és fogalmazni láttam, csakúgy, mint Viktort.

Remek volt azonban szembesülni azzal, hogy ezek a gyerekek milyen sokoldalúak: a tánc, a próza s az éneklés is a kisujjukban van. Biztos vagyok benne, ha kitartanak és odafigyelnek, hamarosan valamelyik híres színház világmegváltó deszkáin fogjuk látni őket. Mindketten erre születtek, felemelő volt előadás közben arcukon látni az örömöt, a felszabadultságot. Látszott, hogy szívesen csinálják, amit csinálnak, teljesen természetes volt minden mozdulatuk.

Őszintén mondhatom mindannyiunk nevében, hogy igazán büszkék vagyunk rátok, s köszönjük ezt a kulturális élményt, amit okoztatok nekünk ezzel a váratlan meghívással! Sok sikert további tanulmányi munkátokhoz és későbbi színészi pályafutásotokhoz!

Dani a Pippin című musical mellett számos más darabban is bizonyította már ügyességét és rátermettségét, többek közt a Légy jó mindhaláligban, ahol Orczyt alakította parádésan. Az alábbi videóban egy rövid részlet látható a műből:

https://www.youtube.com/watch?v=rTAeiwL2anI&feature=share

 

Módis Tamás

pedagógus

Kapcsolódó képgaléria