Honvédelmi és toborzónap a Madarak és fák napján

2017. május 17. Megosztás Facebook-on Honvédelmi és toborzónap a Madarak és fák napján

Nagyszabású Honvédelmi és toborzónapon vettek részt felsős tanulóink, a Madarak és fák napján tartott rendezvényünk keretében. A megmérettetést megelőzően a Magyar Honvédség dicsőséges haditetteiből készített projektmunkát kellett az osztályoknak elkészíteni. A hét akadályból (váltófutás fegyverrel, kiképzőpálya, kúszás lőszeres ládával, kézigránátdobás, slackline, kúszás gázálarcban-sisakban, légpuskalövészet) álló próbatételt nagy örömmel, sikeresen teljesítették a felsős diákok és tanáraik. A pálya teljesítése közben katonai kvíz kitöltése tette még izgalmasabbá a napot. Nagy élmény volt az is, hogy visszafelé katonai teherautóval utazhattak a résztvevők. Az eredmények értékelése folyamatban van, a győztes csapatot később hirdetjük ki. A fődíj egy egész napos kirándulás Rákóczi nyomában.

Meglepetést okozott az iskola bejárata előtt álló BTR harci jármű, melyet meg lehetett nézni belülről. Az érdeklődők beszállhattak a vezetőfülkébe, kipróbálhatták felszereléseit. A honvédség által használt fegyverek bemutatója is népszerű volt. Szintén a bejáratnál várták az érdeklődőket a toborzóiroda munkatársai, akik készséggel adtak felvilágosítást, tájékoztatót a katonai szolgálatról, annak szépségeiről. Bízunk benne, hogy felkeltettük a lakosok és tanulóink érdeklődését a katonai pálya mint hivatás - életpályamodell iránt.

A belső udvaron a Madártani Egyesület rendkívül színvonalas bemutatóin vehettek részt az osztályok. Megismerhették a gyerekek az év állatait, növényeit, segítséget kaptak a Föld napja keretében rendezett aszfaltrajzversenyhez. Ezen a versenyen iskolánk összes osztálya részt vett.

Köszönjük a MH 5. Bocskai István Lövészdandár, a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, a Hajdúsámsoni Polgárőrség és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület részvételét, támogatását és segítségét rendezvényünk lebonyolításában.


Jakubecz Sándor
igazgatóhelyettes

Kapcsolódó képgaléria