Gazdálkodj Akkusan 2017/2018. Elem- és mobiltelefon-gyűjtő verseny Környezetvédelmi szemléletformálás

2017. november 28. Megosztás Facebook-on Gazdálkodj Akkusan 2017/2018. Elem- és mobiltelefon-gyűjtő verseny Környezetvédelmi szemléletformálás

A verseny célja, hogy a gyermekeket játékos formában vezesse rá a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségére. A verseny és a legjobbaknak járó jutalmazás hatékony figyelemfelkeltő eszköz, jó alkalom a környezetre veszélyes anyagokat tartalmazó mobiltelefon-, elem- és akkumulátorhulladék káros hatásainak ismertetésére.
Fontos, hogy kicsik és nagyok egyaránt megtanulják, az elektronikai, az elem- és az akkumulátorhulladék nem kerülhet a háztartási hulladékgyűjtőkbe, az iskolák és óvodák területén a szelektív hulladékgyűjtők mindenki rendelkezésére állnak.
Iskolánkból az idén 10 osztály csatlakozott a felhíváshoz. Az osztályok összesen 211,32 kg-ot gyűjtöttek. Gratulálunk minden osztálynak. Köszönjük a szülőknek is a támogatást. Továbbra is arra szeretnénk kérni benneteket és a szülőket, hogy gyűjtsétek az elemeket és a rossz mobiltelefonokat! Az iskolák közötti verseny eredményét csak decemberben tudjuk meg. Az osztályok mindegyike részesül jutalomban.

Vastagné Szűcs Gabriella
munkaközösség-vezető