Föld napja

2016. május 04. Megosztás Facebook-on Föld napja

Természettudományi munkaközösségünk évek óta nagyon fontosnak tartja, hogy ezen a napon, iskolánk összes diákja számára összeállított színes programokkal hívjuk fel a figyelmet a Földünk és környezetünk védelmének fontosságára.


Felsős diákjaink csapatai ökolábnyom számítás során szembesültek azzal, hogy szükségleteink kielégítéséhez még egy fél Földre lenne szükség.


Alsós és felsős diákjaink gyönyörű virágok ültetésével szépítették iskolánk díszudvarát, játszóudvarát és a hátsó parkot.


Aszfaltrajzverseny keretében ismertük meg az év élőlényeit. A gyerekek által, hatalmas színes alkotások készültek a díszudvar „aszfaltján” az év rovaráról, a mezei tücsökről, az év madaráról, a harisról, az év emlőseiről, a hazai denevérfajokról, az év fájáról, a mezei szilről, az év haláról, a compóról, az év gombájáról, a lila pereszkéről és az év vadvirágáról, a mocsári kockásliliomról. 


Gyerekek által készített plakát, fotó és tárgy kiállítás nyílt az aulában a Föld napja, a víz és az újrahasznosítás jegyében.


Környezetvédelmi vetélkedő szóbeli fordulóján csapatok mérték össze tudásukat az „élhetőbb környezetünkért”.


A lelkes és mosolygós gyerekarcokat látva bízom abban, hogy nem csak erre az egy napra lett általunk is zöldebb a Föld.


Szeretném megköszönni iskolánk minden tanulójának, pedagógusának és az iskolavezetésnek a pozitív és lelkes hozzáállást a rendezvényünk sikeres megvalósításához.


Külön köszönetet szeretnék mondani a rendezvény szervezését és lebonyolítását segítő pedagógustársaimnak, Baloghné Szűcs Emma, Cseh Gézáné, Elekné Nagy Anikó, Gyimesi Mária, Ignáth Ildikó, Szabó Zsolt és Vastaghné Szűcs Gabriella pedagógusoknak.


Kincsesné Kirtyán Mária 
természettudományi munkaközösség vezetője

Kapcsolódó képgaléria