Élelmiszerosztás intézményünkben

2017. június 15. Megosztás Facebook-on

A DEKOM (Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoport) közreműködésével immár harmadik hónapja állítunk össze élelmiszercsomagot tanulóink számára. A szervezet hétvégenként Sámsonkertben és a környező tanyák lakóinak is oszt élelmiszert.

A nonprofit szervezetként működő DEKOM egyik fő profilja az adományozás. A szervezet önkéntesei a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából, illetve a Debreceni Élelmiszermentő Hálózat segítségével és támogatásával péntekenként nagy mennyiségű pékárut juttatnak el iskolánkba. Március óta tizenkét alkalommal kb. 930 kg vegyes pékárut, péksüteményt osztottunk ki, így alsó és felső tagozaton összesen 237 gyerek (tanulói létszámunk 27 %-a) átlagban két-háromhetente vihetett haza 1-1,5 kg élelmiszert.

A nagyáruházakban (Tesco, Auchan, Lidl, Aldi) felhalmozódó élelmiszerfelesleg egy része az áruházak felajánlásának és az élelmiszermentési programnak köszönhetően, valamint a DEKOM önkénteseinek jóvoltából kerül intézményünkbe, ahol negyedik és nyolcadik osztályos tanulók csomagolják és viszik az osztályokba a kiszállított pékárut.

Hálásak vagyunk az adományokért, és köszönet illeti az áruházakat felajánlásaikért, az önkénteseket áldozatos munkájukért, a családok segítéséért, valamint a szállításban, szervezésben és kiosztásban résztvevő iskolai dolgozókat, diákokat.

Nábrádi Mihály
igazgatóhelyettes