Egy különleges nap iskolánkban - március 15.

2017. március 22. Megosztás Facebook-on Egy különleges nap iskolánkban - március 15.

A hagyományokhoz híven az idén is megemlékeztünk a 169 évvel ezelőtti eseményekről. „Akkor is zöldbe borultak a fák, tavaszt ígért a márciusi eső is. A levegőben érezhető volt a változás szele…” - hangzott el a műsorban. Mégis mitől volt más és különleges ez a nap? Attól, hogy egy hatalmas összefogás eredményeként igen szép és színvonalas műsor keretében idézték fel a szereplők az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hangulatát, eseményeit. A műsorban megismerhettük a történelmi zászlókat, melyek dobszó kíséretében érkeztek meg az aulába. Majd a negyedik évfolyamos tanulók műsorát láthattuk, melyet Kossuth-toborzó dalok és verbunkos táncok színesítettek. Petőfiről, a költőről egy gyönyörű szólóénekkel emlékeztünk meg. Az összefogást mutatja, hogy a színpadon közel 90 gyermek és fiatal szerepelt.


A különlegességhez az is hozzájárult, hogy a műsort a megyei közgyűlés tagjai is megtekintették, majd a Petőfi-szobornál helyezték el tiszteletük jeléül koszorúikat az ünnepség résztvevői.


Szeretném megköszönni minden közreműködőnek a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Közművelődési és Muzeális Intézmény dolgozóinak és az Önkormányzatnak a támogatását. A szereplőknek, Jenei Attilának, Farkas Valériának, Farkas Ibolyának, Dandé Melindának, a zászlótartóknak, Vastag Emesének, a Főnix Néptáncegyüttesnek, a negyedik évfolyam 62 tanulójának és a felkészítő pedagógusoknak (Földiné Jakab Edit, Hamarné Kenéz Anikó, Páskuné Szabó Emília, Kormányné Kalácska Edit, Molnár Mónika, Nagy Zsuzsa, Maszlagné Kulcsár Zita, Gyöngyösiné Sepsi Tünde, Hermanné Mányi Ildikó, Fejesné Satkovics Lívia, Vastagné Szűcs Gabriella) a remek helytállást.

 

Vastagné Szűcs Gabriella
szervező pedagógus

Kapcsolódó képgaléria