Alsós kézműves program a népi mesterségek jegyében

2018. március 21. Megosztás Facebook-on Alsós kézműves program a népi mesterségek jegyében

Március közepén iskolánkban pályaorientációs napot tartottunk. Ennek keretében az alsó tagozat programja népi mesterségek jegyében telt. A nap folyamán különböző helyszíneken próbálhatták ki magukat a gyerekek kézműves foglalkozásokon.
A könyvtárban a „Székelyeknél ég a lámpis” c. videót tekinthették meg az osztályok, melyből rengeteg információt gyűjthettünk a házi kenyérsütésről, lópatkolásról, szőnyegszövésről és a székely babák készítéséről. Egy TOTÓ kitöltésével mélyítették el a látott információkat.
Molnár Ferenc bőrdíszműves és felesége segítségével bőr karkötőt és kulcstartót készíthettek a gyerekek. Az új technika tanműhelyünkben mézeskalács sütésére volt lehetőség. Továbbá tavaszi asztalidíszeket, gyönyörű ajtódíszeket készíthettek diákjaink. Közelgő nemzeti ünnepünk alkalmából kokárdát varrtak. A játszószobában „Amerikából jöttem…” című játékot tanították meg kistanítóink.
Érdekes és mozgalmas napot tudhatnak maguknak a diákok és gyerekek egyaránt.
A helyszíneken lévő felelős kollegáknak köszönjük a szervezést, és a színvonalas munkadarabokat. Továbbá köszönet minden kedves segítő szülőnek, hogy szabadidejüket áldozva a gyerekek és kollegák segítségére eljöttek hozzánk.

Földiné Jakab Edit
Tóthné Szathmáry Irén
Vastagné Szűcs Gabriella
Szervezők
 


A cikket írta:

Földiné Jakab Edit

tanító

Vastagné Szűcs Gabriella

tanító

Kapcsolódó képgaléria