40 éve gyalogolnak a sámsoni pedagógusok (videó)

2016. június 09. Megosztás Facebook-on 40 éve gyalogolnak a sámsoni pedagógusok (videó)

 

A jubileumi felvétel: https://www.youtube.com/watch?v=uMzt_piWRk4&feature=youtu.be

 

40 év ….Irtózatosan hosszú idő. Ennyi idő alatt világmegváltó dolgokat lehet véghezvinni. Egy hajdú-bihari kisvárosban- Hajdúsámsonban- éppen negyven esztendővel ezelőtt 1976-ban- néhány lelkes pedagógus gondolt egyet, s gyalog tette meg Debrecenből a hajdúsámsoni általános iskoláig vezető utat. Közben jókat nevettek, ettek-ittak, felhőtlenül szórakoztak…

E remek kezdeményezés pedig negyven évvel később, 2016-ra is fennmaradt. Május 26-én reggel fél hatkor már gyülekeztek a Debrecen táblánál a kalandvágyó, gyalogló pedagógusok. A jubileum alkalmából mindenki díszszalagot kapott, amely jelképesen érzékeltette, milyen nagy dolog is van itt készülőben. A rendkívüli jubileumnak köszönhetően iskolánk egykori dolgozói, pedagógusai is megtiszteltek néhányan bennünket jelenlétükkel.
Jó volt látni az egykori kollégákat, volt aki több mint 30 éve elhagyta iskolánkat, mégis határtalan szeretettel, lelkesedéssel beszélt a régi emlékekről.

Hat órára a kis csapat legalább hatvan fősre duzzadt és elindult, hogy a hagyományokhoz hűen idén is teljesítse a közel 12 kilométeres távot. Séta közben a hangulat ismét tetőfokára hágott, az első pihenőhelyen pedig sort kerítettünk újonc kollegáink beavatására is. Ezúttal két pedagógustársunknak kellett átesnie az ilyenkor szokásos vicces ceremónián. Mindketten ügyesen teljesítették feladataikat, elmondták az esküszöveget és megoldották a rájuk bízott feladványokat.

Ezt követően a „gyaloghad” ismét útnak eredt , s jókedvűen, nagyokat beszélgetve haladt célja felé. Még két pihenőhely következett, az Útkaparó presszó és a Sándor fogadó. Itt mindenki kipakolta a kis hozott elemózsiát és innivalóját, s megkínálta megfáradt társait.

11 óra magasságában a kis csapat a városháza elé érkezett, ahol az önkormányzat lelkes dolgozói étellel-itallal várták őket.

Ezt követően az iskola épületben a nyolcadikos tanulók fogadása következett, ezúttal is igazán kreatív feladatokat kellett megoldania minden gyaloglónak. Volt itt éneklés, tánc, játékos feladatok, minden, ami szemnek szájnak ingere.

A tanulói fogadás után következett a gyereknapi műsor az aulában. Iskolánk bátrabb pedagógusai fergeteges műsorszámokkal szórakoztatták a nebulókat.

Ezt követően került sor a Ki mit tud-ra, ahol a zenében, énekben, táncban igazán tehetséges tanulóink mutatkoztak be.

A rendezvény négy órakor zárult, úgy gondolom sikerült méltóképpen megünnepelni ezt a jeles jubileumot.


Módis Tamás