Januári könyvajánló - Az olvasás szépsége

2019. január 22. Megosztás Facebook-on Januári könyvajánló - Az olvasás szépsége

Kedves Olvasóink!

Könyvajánló rovatunk folytatását a 4. b osztály tanulóinak gondolataival, üzeneteivel teszem meg.  Remélem sikerül iskolatársaitoknak felkelteni az olvasás iránti érdeklődéseteket, és még aktívabban fogtok ellátogatni a könyvtárba év végéig.
Sok új, érdekes könyvet tudtunk venni az iskola Alapítványának hozzájárulása révén.
Válogathattok leányoknak szóló „Pöttyös sorozatból”, vagy a „Mi micsoda” sorozatból. 100 állomás-100 kaland című sorozatból a világ érdekességeiről olvashattok.
Ifjúsági regényeink pedig nem csupán elvisznek benneteket egy nektek való világba, hanem olvasási készségeteket, szókincseteket is javítják.

Lássuk, mit írtak a 4. b-s társaitok és Madarasiné Kozáróczki Beáta tanító néni az olvasás szépségéről, és arról hogy miért szeretnek könyvtárba járni:

 

„ Azért szeretek könyvtárba járni, mert ott nagyon sok jó könyv van. Legutóbb a Lányok regényét kölcsönöztem ki, mert kalandos. Ezt a könyvet mindenkinek szeretettel ajánlom.”

Domokos Mira

 

„ Nagyon szeretek könyvtárba járni, mert ott szebbnél szebb könyveket találok. Elsőnek az Egy ropi naplója című könyvet kölcsönöztem ki. Nagyon szeretem olvasni, mert lefoglal, és úgy érzem, hogy nem tudom lerakni. Mondhatjuk úgy is, hogy a barátom. Mindenkinek ajánlom az olvasást, mert olyankor nem vagy egyedül.”

Néző Anna

 

„Engem a barátnőm kért meg arra, hogy kísérjem el a könyvtárba. Nagyon megtetszett, hogy több könyv közül is választhatok, ezért ki is kölcsönöztem a Geronimo Stiltont. Annyira izgalmas volt, hogy 3 napon belül el is olvastam. Nagyon megszerettem könyvtárba járni, hiszen ott Irénke néni mindig ajánl nekem való könyveket. Mindezt köszönhetem a barátnőmnek is.”

Kurtán Boglárka

 

„Én az Egy ropi naplóját kölcsönöztem ki, mert a testvérem is ezt olvasta, és nekem is megtetszett. A könyvtárba azért mentem el, mert ez a könyv nem volt meg otthon. Amikor nem tudok mit csinálni, akkor szívesen leülök olvasni és már nem is unatkozom.”

Murvai Melinda

 

„Én azért szoktam menni a könyvtárba, hogy fejlesszem a tudásomat, és hogy megtanuljak folyékonyan olvasni. Ha például napköziben hamar kész vagyok a feladattal, elő tudom venni a kölcsönzött könyvet és lefoglalom magam. Még az olvasásom technikáját is tudom fejleszteni. Tavaly kezdtem el könyvtárba járni és azóta kedvenc időtöltésem.”

Balogh Tamás

 

„Nekem anya ajánlotta, hogy járjak könyvtárba. Az iskolában el is mentem és Irénke néni kedvesen segített a választásban. Legelsőnek az Egy ropi naplóját kölcsönöztem ki. Ajánlom mindenkinek és: Járjatok könyvtárba!”

Kovács Petra

 

„Én, amikor unatkozom és szeretnék olvasni, elmegyek a könyvtárba. Ott nagyon sok jó könyvet találhatok. Legtöbbször az Egy ropi naplóját szoktam kikölcsönözni, de vannak kötelező olvasmányok is. Ajánlom mindenkinek, hogy járjon könyvtárba, mert fejleszti a tudásunkat és nem unatkozunk, ha rátalálunk egy számunkra érdekes, izgalmas könyvre.”

Simon Fruzsi

 

„ Azért jó, hogy van lehetőségünk könyvtárba menni, mert ott nem kell a könyvért fizetni. A könyvtárban Irénke néni sokat segít, hogy megtaláljam a megfelelő könyvet számomra. Legutóbb a Gengszter Nagyit kölcsönöztem ki, ami nagyon izgalmas, vicces és érdekes volt.”

Balogh Barbara

 

„Én azért szeretek könyvtárba menni, mert sok érdekességet találok. A könyvekben sok információ van. Például történelem, földrajz, mese, állatvilág… Legutóbb egy állatos könyvet kölcsönöztem ki. Nagyon érdekes volt, mert többféle állatot ismertem meg. Továbbra is fogok könyvtárba járni, mert itt hozzájuthatok olyan könyvekhez is, melyeket nem találok a boltokban.”

Sós Dániel

 

„Én azért járok könyvtárba, mert sok érdekességről olvashatok. Szeretek olvasni, mert leköt, és olyankor nem unatkozom. Megtetszett a Ropi naplója, mert sokan kikölcsönözték. Tudom mindenkinek ajánlani.”

Piroska Máté

 

Kedves Gyerekek!

Szeretettel várlak benneteket a rejtelmek és a csend világában.
Búcsúzom a mielőbbi és gyakori találkozás reményében.


A cikket írta:

Tóthné Szathmáry Irén

könyvtáros