Helytörténeti foglalkoztató füzetek

2018. március 01. Megosztás Facebook-on Helytörténeti foglalkoztató füzetek

Helytörténeti foglalkoztató füzetek

Kedves Olvasóink!

Örömmel értesítek mindenkit, hogy a Helytörténeti foglalkoztató füzetek az érdeklődők számára elérhető lett. A honlapunkon a bal oldali menüsávban, valamint az „Iskolai élet” menüponton belül az „Iskolai könyvtár” címen a Helytörténeti foglalkoztató füzetek linkre kattintva (lásd fent) megjelenik az egész kiadvány.

Mit is tartalmaz ez a „füzet”?
Hat olyan munkáltató-ismeretközlő könyvecskéről van szó, melyek Hajdúsámson értékei mellett II. Rákóczi Ferenc fejedelmet mutatják be.

  1. Kincsek Hajdúsámson határából
  2. Hajdúsámson története és látnivalói
  3. A nagyságos fejedelem
  4. Egy család évszázadai
  5. Egyházak és iskolák
  6. Népzene és hagyomány

Az első és hatodik foglalkoztató füzetet Tarné Hajdú Judit szerkesztette és állította össze a rendelkezésre álló anyagokból.
A második-ötödik foglalkoztató füzeteket a „Helytörténeti szakkör” számára írták Tóthné Szathmáry Irén és Csécseiné Mihályi Edina tanítónők.
2015-ben került sor a kiadására, mely Tarné Hajdú Judit és Vincze Tamás közös munkájának köszönhető. Készült a Múzeumi Kincskereső Program keretén belül a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Közművelődési és Muzeális Intézményben.

Köszönöm kollégáimnak, hogy ezt az értékes kiadványt így közzétették, és megőrzik az utókor számára is, nekünk pedig örömet szereztek azzal, hogy ily módon még nagyobb megbecsülésnek örvendjünk.

Minden kedves olvasónknak tartalmas időtöltést, jó szórakozást kívánok, s remélem, új ismereteket is tudtunk nyújtani a kis füzetekkel.


        Tóthné Szathmáry Irén
         könyvtáros